Bijelo Polje: Protest zbog vraćanja na posao Jeremića i Tahirović

Protest nezadovoljnih roditelja u Bijelom Polju bice odrzan sjutra od 9-12 sati u krugu bjelopoljske bolnice.
122 pregleda 14 komentar(a)
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.03.2015. 18:39h

Nezadovoljni povratkom na posao bivšeg direktora bjelopoljske bolnice Tomislava Jeremića i nekadašnje načelnice neonatologije Hake Tahirović, osumnjičenih u slučaju bjelopoljskih beba, roditelji beba za sjutra najavljuju protest ispred bolnice.

Iako ne traže podršku građana očekuju da neće biti usamljeni.

Za roditelje beba, neshvatljiva je odluka Upravnog odbora bjelopoljske bolnice da ljekari Tomislav Jeremić i Haka Tahirović, nastave da rade jer, kako je objašnjeno, disciplinski postupak može biti pokrenut, nakon podizanja optužnice.

"Mi želimo i zahtijevamo trajno udaljenje s posla dok se podigne ili ne podigne optužnica ali ne mogu biti prisutni tu ,ne mogu raditi", kazao je Slaviša Knežević otac preminule bebe.

Ono što roditelje vrijeđa je i različito tumačenje ministara Duška Markovića i Suada Numanovića o tome da li ljekari mogu raditi u toku krivičnog postupka.

"Neshvatljivo nam je da ministar pravde daje jednu izjavu a vd. Ministarstva zdravlja drugu i to nas posebno vrijeđa i mislim da se to mora riješiti. Ne znam samo gdje je moral ove države i ljekara što nam izuzetno teško pada", rekao je Eldin Salemović, roditelj inficirane bebe.

Zato su odlučili da protestom iskažu svoje nezadovoljstvo. Iako od građana ne očekuju podršku, ona bi kako kažu dobro došla.

"Podršku NVO da, mada mi ćemo kao roditelji da se okupimo. Sad je na ljudima da li hoće, mogu ili žele. Ne pozivamo ali u svakom slučaju bi bio plus", istakao je Knežević.

Vrhovni držani tužilac, Ivica Stanković, potvrdio je u međuvremenu da je izvještaj Komisije Ministarstva zdravlja o stanju u bjelopoljskoj bolnici iz 2008. godine, proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Upitan, da li se može očekivati da se ispita rad ne samo resornog ministarstva, već i Odbora direktora bjelopoljske bolnice, Stanković je odgovorio da će biti provjeravan rad svih, za koje se ustanovi da je to potrebno.

Protest nezadovoljnih roditelja u Bijelom Polju biće održan sjutra od 9-12 sati u krugu bjelopoljske bolnice.

Bonus video: