Građane najviše zanimala oprema koja se koristi za spasavanje

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije kazao je da je cilj i edukativno djelovanje i želja da možda u nekom građaninu probude motiv za pridruživanje spasilačkim službama
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2015. 19:38h

U okviru Dana zaštite i spašavanja, koji se u Crnoj Gori drugi put obilježava, danas su se predstavile specijalizovane službe.

Ispred zgrade Rektorata izložena je bila oprema koja se koristi pri spasavanju, a građanima su stručnjaci pokazivali kako funkcioniše.

“Želimo da pokažemo građanima čime raspolažemo“, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

On je dodao da je cilj i edukativno djelovanje kao i želja da možda u nekom građaninu probude motiv za pridruživanje spasilačkim službama.

Istakao je da je Crna Gora spremnija za djelovanje u vanrednim situacijama za razliku od prethodnih godina.

“Sada imamo veću i kvalitetniju opremu nego ranije, ali nikada se ne zna kako će priroda biti naklonjena“, kazao je Mulić.

On je napomenuo da Crna Gora ima odličnu saradnju sa svim spasilačkim službama za vanredne situacije iz zemalja u regionu.

Veliki broj djece, pored zanimljivih sprava, zainteresovana su bila i za pružanje prve pomoći.

Koordinatorka Crvenog krsta Jelena Šofranac kazala je „Vijestima“ da su se građani veoma interesovali za davanje krvi i za učenje pružanja prve pomoći.

Uručeno je 11 nagrada i nekoliko priznanja za posebne zasluge u razvoju sistema zaštite i spašavanja, a u KIC Budo Tomović je prikazan film o Slavku Iliću, preminulom načelniku Avio-helikopterske jedinice MUP-a.

Galerija

Bonus video: