Kradu nam čak i "kokote" sa dimnjaka

“Prvo su mi razbili auto i sve iz njega povadili. Pored kuće sam imao neke cijevi, gvožđe i auspuhe i sve su mi to ponijeli. To što su iz tri puta ukrali vrijedi oko 1.000 eura”
82 pregleda 15 komentar(a)
Mustafa Ličina
Mustafa Ličina
Ažurirano: 26.02.2015. 07:03h

Stanovnik podgoričkog naselja Konik Mustafa Ličina tvrdi da mještani već duže vrijeme muku muče sa lopovima, koji se ne ustručavaju da im ulaze u dvorišta kuća i kradu “sve što stignu”.

Ličina je ispričao “Vijestima” da je u posljednjih dva mjeseca tri puta bio žrtva krađe, te da mu je ukraden alat i druge stvari od gvožda.

On je istakao da je lopove policija do sada više puta privodila, ali da budu brzo pušteni nakon privođenja kod sudije.

Ličina je kazao da se u Ulici španskih boraca i posljednjim barakama u izbjegličkom naselju, sastaju dvije, tri grupe lopova, od kojih nekoliko njih poznaje iz viđenja.

“Prvo su mi razbili auto i sve iz njega povadili. Pored kuće sam imao neke cijevi, gvožđe i auspuhe i sve su mi to ponijeli. To što su iz tri puta ukrali vrijedi oko 1.000 eura”, kazao je Ličina.

On je ispričao da su se, iako ima video-nadzor, lopovi jednom popeli preko krova garaže, pa na krov obližnje pekare, pa sa nje na krov od kuće i skinuli “kokot” sa dimnjaka.

“Drugi put su mi se u jedan sat iza ponoći 'dočepali' klizne kapije od kuće, visoke tri metra. Tada sam vidio lopova i istrčao iz kuće, oborio ga na zemlju, ali je uspio da mi se izmakne i pobjegne. Prošle godine su mi ukrali cirkular iz garaže, vrijedan 350 eura. Saznao sam da policija zna da su ti ljudi lopovi i da su ih privodili, ali su pušteni”, kazao je Ličina.

Lopovi su, kako je ispričao, i iz pekare dva puta ukrali po desetak vreća brašna.

Kako je ispričao, jedan lopov, prije dva dana, mu je došao pred kuću i nudio da mu proda ručna kolica i dvije sjekire za po pet eura, “jer je znao da su mu ranije ukradene i da ih sada nema”.

“Zna da mi je ukrao kolica i auto djelove, pa je zato siguran da ih nemam. Kako ja nisam htio da ih kupim, otišao je u obližnju limarsku radnju, gdje je uspio da proda sve to. Prije neku noć su... jednom mještaninu ukrali mašine, frezu, a htjeli su i traktor, ali nijesu uspjeli da ga upale”, kazao je Ličina.

Lopovi imali i doušnika kod stražara

Ličina je ispričao da su mještani ranije organizovali straže, kako bi spriječili lopove u svom naumu.

Međutim, među “stražarima”je, kako je kazao, bio i mještanin koji je obavještavao lopove gdje je postavljena straža.

“Sada svako svoju kuću čuva... Ja nekad po tri puta tokom noći izlazim da provjerim da li su razbijene kapije ili nešto slično”, kazao je Ličina.

Bonus video: