Deponija Livade: Neophodno postrojenje za prečišćavanje voda

Vešović je istakao značaj realizacije ovog projekta za Podgoricu, u cilju zaštite životne sredine
99 pregleda 1 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: PG Biro
Časlav Vešović, Foto: PG Biro
Ažurirano: 16.02.2015. 15:51h

Predstavnici Glavnog grada i grčkog konzorcijuma „J/V Ergasis techniki - Karkanias” ocijenili su da je neophodno što prije izgraditi postrojenja za prečišćavanje voda kako bi se implementirao u predviđenom roku.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice, Časlav Vešović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa predstavnicima konzorcijuma o izgradnji postrojenja za tretman procjednih voda na deponiji „Livade” u Podgorici.

Kako je saopšteno iz podgoričkog Biroa za odnose s javnošću, predstavnici konzorcijuma, najpovoljnijeg ponuđača na javnom nadmetanju naglasili su značaj partnertstava sa Glavnim gradom.

“Uvjereni smo da ćemo uspješno sarađivati tokom realizacije ovog projekta i zainteresovani smo za saradnju u narednom periodu na nekim drugim projektima iz oblasti ekologije”, rekli su oni.

Vešović je istakao značaj realizacije ovog projekta za Podgoricu, u cilju zaštite životne sredine.

Prema njegovim riječima, otpad se u današnje vrijeme ne doživljava kao problem već kao značajan resurs i razvojna šansa.

“Neophodno na taj način u narednom periodu valorizovati sve potencijale preduzeća Deponija”, rekao je Vešović.

On je naveo da će prilikom realizacije tog projekta Glavni grad insistirati na poštovanju najstrožijih ekoloških standarda, primjeni savremenih tehnologija i dinamičkog plana realizacije projekta.

Bonus video: