Petrovac: More žuto od fekalija, mještani strahuju od zaraze

Veliki broj mještana pozvao je redakciju "Vijesti" tvrdeći da je život u ovom gradu ugrožen, te da izlivanjem fekalije postoji bojazan od zaraze
110 pregleda 24 komentar(a)
Petrovac, kanalizacija, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, kanalizacija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.02.2015. 09:15h

More koje je bilo potpuno žuto i fekalije i nesnosni smrad koji se širio glavnom gradskom rivom, slika je Petrovca juče, kada je naočigled brojnih mještana i posjetilaca došlo do izlivanja kanalizacije direktno u more.

Do incidenta je došlo oko 13.30 časova, kada su radnici ispod hotela "Rivijera Kristal", kako je "Vijestima" rečeno u Mjesnoj zajednici, započeli izmještanje crpne stanice.

"Duž čitavog šetališta u Petrovcu more je kafeno i žuto od fekalija. Smrad se širi i na širu zonu. Glavni uzrok je nelegalno izmještanje crpne stanice ispod hotela u izgradnji, "Rivijera Kristal", kazao je za "Vijesti" član Upravnog odbora MZ Petrovac Petar Odžić.

Pored toga što se sedmicama fekalije ulivaju direktno u more, stariji ljudi do svojih kuća su prinuđeni da preskaču neobezbijeđene šahte i bušotine.

"Kao član MZ Petrovac moram Vam reći da već četiri mjeseca nijesmo dobili odgovor od nadležnih o kakvom se projektu radi, kao ni ko je izvođač radova. Sve inspekcije u opštini i državi su upoznate i niko ne reaguje", kazao je Odžić.

Veliki broj mještana pozvao je redakciju "Vijesti" tvrdeći da je život u ovom gradu ugrožen, te da izlivanjem fekalije postoji bojazan od zaraze.

Bonus video: