Džomić: Napustiću danas Crnu Goru, ali se vraćam

Advokat Zoran Piperović, koji zastupa Džomića, kazao je da će danas Upravnom sudu podnijeti predlog za izdavanje privremene mjere
127 pregleda 373 komentar(a)
Velibor Džomić, Zoran Piperović, Foto: Ivan Čađenović
Velibor Džomić, Zoran Piperović, Foto: Ivan Čađenović
Ažurirano: 08.02.2015. 19:26h

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve (SPC) Velibor Džomić poručio je da će napustiti Crnu Goru, ali da će da se vrati čim Upravni sud obori rješenje MUP-a.

Tvrdi da će napustiti zemlju u roku koji mu je naznačen u rješenju - do ponoći.

Džomić je pojasnio da je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević slagao javnost kada je objavio da mu je rok za napuštanje zemlje danas do 18 časova.

"Ovdje nije kraj, on (Konjević) se boji Upravnog suda, koji je tri puta za ove črtiri godine odobrio odlaganje izvršenja rješenja do odluke Upravnog spora. Mnogo se naljutio taj izvanjac ministar iz Perina hana kod Zenice koji može kao izvanjac da bude ministar, a ja ne mogu da dobijem boravak", kazao je Džomić.

Advokat Zoran Piperović, koji zastupa Džomića, kazao je da će danas Upravnom sudu podnijeti predlog za izdavanje privremene mjere.

"Čim bude donešeno rješenje od strane upravnog suda da se donosi privremena mjera, to znači suspenziju svih ovih rješenja. Što znači da će otac Velibor moći da dođe u Crnu Goru u četvrtak, ako to rješenje bude u srijedu", kazao je Piperović.

MUP je takvu odluku donio na osnovu novog mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost da Džomić predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: