Ponuda Glavnog grada: Spa-centar i tereni na 21.000 m2

Predviđena i prodaja parcele od 9.566 m2 za stanovanje u sklopu DUP-a „Nova varoš 2”
0 komentar(a)
Sportski centar, Foto: Luka Zeković
Sportski centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.02.2015. 19:17h

Glavni grad planira da ove godine proda i dvije parcele, namijenjene za sportske terene, sport i rekreaciju - spa centar, ukupne površine 21.100 kvadrata u zahvatu DUP-a “Rekreativno-kulturna zona na obali rijeke Morače”.

Odbornici u Skupštini Glavnog grada će na sjednici 17. februara razmatrati odluku o određivanju građevinskog zemljišta, koje će biti predmet raspolaganja u 2015. godini, radi izgradnje predviđene planskom dokumentacijom.

U predlogu odluke je obrazloženo da je na tim parcelama planskom dokumentacijom predviđena izgradnja za industriju i građevinarstvo, djelatnosti, komercijalne sadržaje, kolektivno stanovanje sa poslovanjem, individualno stanovanje, sport i rekreaciju i dječje predškolske ustanove.

„Novac od prodaje ili zakupa parcela iz ove odluke, koristiće se, pored ostalog, za ulaganje u infrastrukturu i druge kapitalne investicije od lokalnog značaja“, piše u predlogu odluke.

Predviđena je prodaja četiri urbanističke parcele, različitih namjena, ukupne površine 24.396 kvadrata, u zahvatu UP-a “Skladišta i servisi - Cijevna” i 17 urbanističkih parcela od 252.912 kvadrata, namjene - skladišta i servisi, u zahvatu DUP-a “Servisno-skladišna zona sa ranžirnom stanicom”. Na prodaju je i 26 urbanističkih parcela različitih namjena, za malu privredu i trgovinu, mlinsko-pekarsku industriju, preradu mlijeka i mliječnih proizvoda, mesa i mesnih proizvoda, preradu voća i povrća... ukupne površine 152.832 kvadrata u zahvatu DUP-a “Agroindustrijska zona”.

Odlukom je predviđena prodaja pet urbanističkih parcela, za industriju i skladišta, ukupne površine 57.112 kvadrata, u zahvatu DUP-a “Industrijska zona -KAP”- izmjene i dopune za koridor južne obilaznice. Prodaje se i urbanistička parcela broj 18 od 9.100 kvadrata, namjene - industrija i skladišta, u zahvatu DUP-a “Industrijska zona - KAP ”- izmjene i dopune. Odlukom je predviđena i prodaja parcele od 9.566 kvadrata za kolektivno stanovanje u zahvatu DUP-a “Nova varoš 2”.

Planirana je i prodaja dvije parcele od 32.160 kvadrata u bloku 19 u zahvatu DUP-a “Servisno-skladišna zona”.

Bonus video: