Zbog kontrole kazna od suda

Nacionalnim parkovima Crne Gore stigla naredba da jednom radniku odbiju od plate 50 eura zbog neplaćene kazne
0 komentar(a)
lovočuvari, Foto: Zoran Đurić
lovočuvari, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.02.2015. 18:06h

Radnici Nacionalnog parka (NP) “Skadarsko jezero”, koji nemaju licencu za rad na poslovima zaštite, i dalje obavljaju poslove lovočuvara.

Više pouzdanih izvora “Vijesti” tvrdi da je Osnovni sud za prekršaje kaznio 12 zaposlenih u nacionalnom parku, koji su pisali prijave krivolovcima i kontrolisali ribare, a nijesu imali licencu za rad na takvim poslovima.

Novinar “Vijesti” imao je uvid u jednu od naredbi suda kojom se nalaže Nacionalnim parkovima Crne Gore da jednom radniku odbiju od plate 50 eura, zbog neplaćene prekršajne kazne.

Isti izvori tvrde da većina lovočuvara zbog loših uslova rada ne želi da radi treću smjenu, pa uprava na vodu šalje radnike zadužene za održavanje ambijentalne higijene (kupljenje smeća i održavanje zelenih površina).

Tvrde da sada radnici popunjavaju radne naloge za održavanje ambijentalne higijene na vodenoj površini, dok u stvari obavljaju poslove nadzornika. U radnim nalozima, koji su napisani i podneseni upravi NP “Skadarsko jezero” u subotu i nedjelju, piše da su radnici “održavali ambijentalnu higijenu na vodenoj površini” od 14 časova do dva izjutra.

Iz NPCG, na čijem čelu je Zoran Mrdak, nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, pa ostaje nejasno zašto su zaposleni u ambijentalnoj higijeni radili do kasnih večernjih sati na vodi. Policija je prije godinu i po podnijela prekršajne prijave protiv 16 lovočuvara NP “Skadarsko jezero” koji su tada radili bez licence, nakon što su, poslije pitanja novinara “Vijesti”, uradili kontrolu u tom parku.

NPCG poslali su, nakon toga, 18 lovočuvara iz svih nacionalnih parkova na obuku u Danilovgrad, što ih je koštalo 7.400 eura.

Bonus video: