Prikladnije je obilježiti godišnjicu rođenja Marka Miljanova

62 pregleda 6 komentar(a)
Marko Miljanov Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Marko Miljanov Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.02.2015. 17:56h

Iz Glavnog grada smatraju da je “mnogo prikladnije” obilježiti godišnjicu rođenja crnogorskog vojvode Marka Miljanova Popovića, iako je prošla gradska uprava obilježavala godišnjicu smrti.

Oni su, reagujući na pisanje “Vijesti” da 2. februara nijesu obilježili 114 godina od smrti prvog gradonačelnika, saopštili da su "veoma dobro upoznati sa svim važnim datumima iz naše bogate istorije".

"Cijenimo da je mnogo prikladnije obilježiti godišnjicu rođenja Marka Miljanova i tako odati priznanje za život i djelo prvog gradonačelnika Podgorice, što će uprava Glavnog grada i učiniti", navodi se u reagovanju.

Saopštili su da je gradska uprava u protekle dvije godine simbolično obilježavala dan smrti crnogorskog velikana iz "određenih razloga u različitim vremenskim terminima, prema različitim kalendarima".

Saopštili su da ne zalazeći u motive pojedinih medija i odbornika u gradskom parlamentu da ukažu na datum smrti Marka Miljanova, najljubaznije se zahvaljuju na brizi i podsjećanju koje su nesebično podijelili sa cjelokupnom javnošću.

Bonus video: