DOO "Ljutica": Svježe meso u našem objektu je ispravno

133 pregleda 7 komentar(a)
meso, Foto: Boris Pejović
meso, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2015. 17:52h

Preduzeće DOO "Ljutica" iz Bara saopštilo je danas kako još nije dobilo Izvještaj Centra za ekotoksikološka ispitivanja nakon što su "iz njihovog prodajnog objekta za analizu uzeti uzorci oblikovanog proizvoda od mesa - ćevapa".

"Kako u DOO "Ljutica" nijesu uzeti uzorci svježeg mesa na analizu na prisustvo konzervansa - vinobrana, već u oblikovanom proizvodu - ćevapu, sredstva javnog informisanja su prenijela netačnu informaciju da je utvrđeno prisustvo vinobrana u svježem mesu, a ne u oblikovanom proizvodu. Ispravnost svježeg mesa u našem objektu potvrđuje i činjenica da ovo privredno društvo snabdijeva svježim mesom više objekata na teritoriji opštine Bar, u kojima su uzeti uzorci na analizu i labaratorijski nalazi su bili negativni na vinobran", piše u reagovanju DOO "Ljutica" koje potpisuje izvršni direktor Veljko Ljutica.

Između ostalog, dodaje kako je preduzeće, i pored toga što mu nije dostavljen Izvještaj iz Centra za ekotoksikološka ispitivanja, već "izloženo represiji inspekcijskih službi, zatvaranjem maloprodajnog objekta i izricanjem novčane kazne od 5.500 eura.

Bonus video: