Veterinska inspekcija: Vinobran u mesu utvrđen u radnji "Ljutica" u Baru

Veterinarska inspekcija je 22. januara obavila kontrolu maloprodajnih objekata u Bijelom Polju, a o rezultatima kontrola javnost će biti blagovremeno obaviještena
83 pregleda 9 komentar(a)
meso, Foto: Shutterstock.com
meso, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.01.2015. 15:12h

Veterinarska inspekcija je kontrolom 20 maloprodajnih objekata na području opšina Bar i Ulcinj uzela 36 uzoraka svježeg mesa i mesa za oblikovanje (ćevapi, roštiljska kobasica, mljeveno meso, itd.) i utvrdila da je "stanje na terenu veoma dobro, osim u dva slučaja".

"Prisustvo vinobrana utvrđeno je u mesu koje se prodaje u maloprodajnom objektu DOO "Ljutica", u ulici Rista Lekića u Baru. Odgovornom licu i firmi izdat je prekršajni nalog sa novčanom kaznom u iznosu od 5.500 eura. Osim toga, u toku je donošenje rješenja o zabrani rada za navedeni objekat. Što se tiče drugog uzorka, vrše se ponovne analize, jer je došlo do nespecifične reakcije", saopšteno je it Veterinarske inspekcije.

Dodaje se da je Veterinarska inspekcija 22. januara obavila kontrolu maloprodajnih objekata u Bijelom Polju, te da će o rezultatima kontrola javnost biti blagovremeno obaviještena.

Bonus video: