Nikšić: Gradiće se kuća za Krivokapiće

Akciju će, kako su najavili, realizovati uz pomoć prijatelja i privrednika iz Crne Gore i inostranstva, a podršku su im pružile brojne javne ličnosti
606 pregleda 0 komentar(a)
Radovan Krivokapić
Radovan Krivokapić
Ažurirano: 17.01.2019. 16:09h

Organizatori „Zbrka festa" kreću sa humanitarnom akcijom „Možemo i bolje“ u sklopu koje će samohrani otac iz Nikšića Nenad Krivokapić i njegov sedmogodišnji sin Radovan dobiti kuću.

Riječ je o dječaku koji je nakon priče objavljene na portalu i TV „Vijesti“ i njegove želje da od Djeda Mraza dobije televizor ujedinio Crnu Gori i region pa je pomoć pristigla sa svih strana, a Krivokapići, koji su do tada živjeli u neuslovnim iznajmljenim prostorijama, preselili su se u kuću koju su opremili humani ljudi i privrednici, a stanarinu plaća Centar za socijalni rad.

„Vidjevši u ‘Vijestima’ priču o malom Radovanu i njegovom ocu odlučili smo da jedan od prioritetnijih ciljeva u sklopu ove akcije bude pomoć Krivokapićima. U razgovoru sa Nenadom Krivokapićem došli smo do zaključka da bi najbolje bilo da iskoristimo sve raspoložive potencijale kako bi im sagradili kuću i na taj način trajno riješili njihov problem”, saopštili su organizatori Festa.

Akciju će, kako su najavili, realizovati uz pomoć prijatelja i privrednika iz Crne Gore i inostranstva, a podršku su im pružile brojne javne ličnosti koje će biti promoteri akcije. Tako su akciju podržale Kristina Rakočević, državna rekorderka u bacanju diska i kugle, i Ksenija Ivanović, reprezentativka Crne Gore u odbojci koja je član mađarskog šampiona “Bokeščaba”.

“Promovišući ideju zajedništva šaljemo ljudima poruku da i skromnim učešćem u zajedničkim akcijama možemo raditi velike stvari. Podršku smo dobili od mnogih muzičara, glumaca, sportista i drugih javnih ličnosti, ali i prijatelja širom svijeta. Narednih dana ćemo sa Nenadom Krivokapićem potpisati ugovor da će izgradnja kuće na njegovom imanju početi u maju ove godine. Potpisivanjem ugovora želimo potvrditi našu riješenost da ovu akciju sprovedemo do kraja“.

„Zbrka“ fest će biti održan 1. i 2. maja na Glavi Zete, a organizatori ističu da su odlučili da on ne bude samo dvodnevna muzička manifestacija već da svu festivalsku enegriju usmjere na niz aktivnosti za dobrobit društva.

„Zadovoljstvo nam je pomoći ljudima poput malog Radovana i njegovog tate koji imaju tako zdrave poglede na život. Iako još dječak Radovan je pokazao da je već veliki čovjek kada je dio poklona koje je dobio podjelio drugoj djeci. Upravo to su postupci koji najbolje definišu ciljeve akcije 'Možemo i bolje'”, zaključili su organizatori „Zbrka“ festa.

Bonus video: