Škatarić: Nije tačno da namještam posao kumu

"Tvrde da je direktor Škatarić, koji nije u dobrim odnosima sa većinom lovočuvara, javno prijetio radnicima kako će on i njegov kum zavesti red na jezeru i u Službi zaštite". Citirani navod je netačan i baziran na izmišljenoj i krajnje zlonamjernoj konstataciji"
128 pregleda 35 komentar(a)
Goran Škatarić, Foto: Vesko Belojević
Goran Škatarić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.01.2015. 21:05h

Povodom teksta „Škatarić posao namješta kumu?” od 16. januara i „Krivolovci ulovili i prodali šarane“ od 19. januara reagovao je direktor NP “Skadarsko jezero” Goran Škatarić. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

U tekstu "Škatarić posao namješta kumu?" navodi se: "Više izvora iz njegovog resora tvrdi da se hvalio kako će njegov kum doći na mjesto šefa Službe zaštite". Navod je u potpunosti netačan i proizvoljan.

"Tvrde da je direktor Škatarić, koji nije u dobrim odnosima sa većinom lovočuvara, javno prijetio radnicima kako će on i njegov kum zavesti red na jezeru i u Službi zaštite". Citirani navod je netačan i baziran na izmišljenoj i krajnje zlonamjernoj konstataciji.

U tekstu “Krivolovci ulovili i prodali šarane", se navodi: "Izvor “Vijesti”, koji je dobro upućen u dešavanja na jezeru, tvrdi da je direktor NP “Skadarsko jezero” Goran Škatarić u kontrolu poslao ljude koji nijesu kompetentni, niti obučeni za obavljanje tog posla". Navod je u potpunosti netačan. U skladu sa internim aktima Nacionalnog parka, patrolne aktivnosti određuju šefovi službi koji su odgovorni direktoru za rad i zakonito djelovanje aktivnosti patrola.

"Šalje u kontrolu ljude koji njemu odgovaraju i na mjesta koja on želi, potpuno isključivši šefa Službe zaštite". Navod je netačan, a poslove Službe zaštite obavlja v.d. šefa Službe zaštite za šta je isti i odgovoran direktoru parka.

"Niko ne obilazi jezero od 23 do 7 časova ujutro, a ne kontrolišu se ni nelegalna gradnja na Plavnici i Gostiljskoj rijeci, kazao je." Navod je netačan. Patrolne aktivnosti, shodno procjenama šefa Službe zaštite su raspoređene po parku, kao i aktivnosti na sprečavanju, evidentiranju i prosljeđivanju svih devastacija prostora nadležnim inspekcijskim i drugim organima.

"Škatarić nije odgovarao na pozive i SMS poruke novinara "Vijesti". Konstatacija je netačna, jer nije bilo upućenih telefonskih poziva ni SMS poruka od strane novinara “Vijesti”.

Odgovor novinara “Vijesti” u sjutrašnjem broju.

Mugoša: Na silu pokušali da love ribu

Zakupac okna “Bjace” na Skadarskom jezeru Ranko Mugoša tvrdi da od 7. 11. 2014. godine od kada je preuzeo izlovljavanje ukljeve na toj lokaciji niko nije lovio šarane niti drugu zabranjenu ribu.

“Odgovorno tvrdim da smo moja porodica i ja danonoćno na tom mjestu, jer smo se ugovorom sa NP "Skadarsko jezero" obavezali da čuvamo tu lokaciju od drugih krivolovaca”, kazao je Mugoša reagujući na tekst "Krivolovci ulovili i prodali šarane”. On je rekao da 16. januara, niko nije pristupio u njihovo okno, ali je bilo pokušaja o čemu je istog dana obavijestio šefa NP "Skadarsko jezero" Baća Popovića, Plovnu jedinicu policije i lično podnio zvaničnu prijavu br: 803/2015 inspektorima Centra bezbjednosti Podgorica.

“U toj prijavi sam naveo da je iz dva ribarska čamca pokušano na silu da se bace mreže u naše okno, ali to je spiječio moj sin, koji je tog dana čuvao lokaciju. Kako nijesu mogli da bace mrežu, oni su otišli kada sam pozvao lovočovarsku službu i Plovnu jedinicu UP. Dakle, odgovorno tvrdim da krivolova na našoj lokaciji nije bilo. S obzirom da se lokacija, koju je moja porodica zakupila na pet godina, pominje u negativnom kontekstu moraću da se za svako sljedeće netačno pominjanje zaštitim preko suda”, kazao je Mugoša.

Bonus video: