Volonteri nastavljaju da dijele pomoć: Pomoć za Mahiju Gaši

88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2015. 10:29h

NVO "Volonteri Crne Gore" iz Nikšića za vikend je obišla Mahiju Gaši i njeno četvoro djece iz naselja Zverinjak i tom prilikom im uručila pomoć u hrani. Mahiji je u požaru prošle sedmice izgorjelo cjelokupno pokućstvo.

"Od 5. decembra, od kada postoji Volonterski socijalni servis Nikšić, prvi ovakvog tipa u Crnoj Gori, obišli smo 120 porodica sa oko 480 članova. U januaru smo obišli 44 porodice i podijelili im namirnice u vrijednosti od 1.155 eura", kazao je Rade Milošević, koordinator volonterskog socijalnog servisa.

Volonteri su pomenutu NVO osnovali sa ciljem da pomažu socijalno ugroženim, kao i starim i bolesnim Nikšićanima, dok je servis zamišljen tako da porodicama u stanju socijalne potrebe obezbijedi kontinuiranu pomoć osnovnih životnih namirnica.

"Želimo pokrenuti specijalni humanitarni broj gdje će građani moći da doniraju sredstva za Volonterski socijalni servis", kazao je Milošević.

Organizacija ima 47 volontera, a do sada ih je podržao veliki broj firmi i privatnika, kako iz Nikšića, tako i iz cijele Crne Gore.

Galerija

Bonus video: