Škatarić posao namješta kumu?

Više izvora iz njegovog resora tvrdi da se hvalio kako će njegov kum doći na mjesto šefa Službe zaštite
139 pregleda 18 komentar(a)
Goran Škatarić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Goran Škatarić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 16.01.2015. 20:58h

Nacionalni park „Skadarsko jezero” narednih dana dobiće novog šefa Službe zaštite, nakon trećeg oglasa za to radno mjesto, koje su raspisali Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG).

Više nezvaničnih izvora, tvrdi da direktor NP “Skadarsko jezero” Goran Škatarić na to mjestu želi da zaposli kuma.

Iz NPCG, međutim, juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, ali su ranije saopštili da će poštovati zakon i da neće biti namještanja posla.

“NPCG će i u ovom slučaju poštovati zakon i biće primljen kandidat koji bude ispunjavao za to radno mjesto predviđene uslove. Smatramo da su tendenciozne i zlonamjerne bilo kakve informacije o 'namještanju posla'”, navodi se u odgovorima.

Nijesu odgovorili kada će jezero dobiti novog šefa Službe zaštite, niti koliko se ljudi prijavilo na konkurs.

Nijesu odgovorili ni da li se prijavio Škatarićev kum, koji je, prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, dobio licencu za obavljanje poslova zaštite neposredno prije objavljivanja oglasa i prijavio se na konkurs.

Prvi raspisani konkurs u martu 2014. povučen je zbog lokalnih izbora i Zakona o finansiranju političkih partija u predizbornoj kampanji, dok je nejasno zašto je drugi oglas, raspisan u julu prošle godine, poništen krajem novembra.

Iz NPCG-a saopštili su tada kratko da je oglas raspisan i poništen u skladu sa zakonom.

Više nezvaničnih izvora tada je saopštilo da je pet kandidata prijavljenih na pomenuti oglas bilo kvalifikovano za posao, ali da je Škatarić na to mjesto želio kuma, koji tada nije imao licencu za obavljanje poslova zaštite. Zaposleni na jezeru, od kojih su pojedini bili i prijavljeni na konkurs, sumnjaju da je drugi oglas poništen upravo na Škatarićev zahtjev.

Kum će da zavede red

Škatarić nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruke novinaru „Vijesti”.

Više izvora iz njegovog resora tvrdi da se hvalio kako će njegov kum doći na mjesto šefa Službe zaštite.

Tvrde da je direktor Škatarić , koji nije u dobrim odnosima sa većinom lovočuvara, javno prijetio radnicima kako će on i njegov kum zavesti red na jezeru i u Službi zaštite.

Bonus video: