Roditelji dali nova imena za istragu

O infekciji pet beba, uz Kneževića, izjave su dali roditelji Predrag i Marina Karišik, Eldin Salemović i Nataša Ignjatović, dok je za danas predviđeno saslušanje Dare Salemović i Ivice Ignjatovića
10 komentar(a)
Roditelji zaraženih beba, Foto: Savo Prelević
Roditelji zaraženih beba, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2015. 06:48h

Zamjenice višeg državnog tužioca Nada Bugarin i Ljubinka Madžgalj saslušale su juče u svojstvu oštećenih dio roditelja inficiranih beba i oca preminule bebe iz Bijelog Polja Slavišu Kneževića.

O infekciji pet beba, uz Kneževića, izjave su dali roditelji Predrag i Marina Karišik, Eldin Salemović i Nataša Ignjatović, dok je za danas predviđeno saslušanje Dare Salemović i Ivice Ignjatovića.

Svi roditelji su se pridružili krivičnom gonjenju troje ljekara kojima je Viši sud odredio pritvor do 30 dana, a svoja prava tražiće i u parničnom postupku. Jučerašnjem saslušanju su prisustvovali i branioci okrivljenih ljekara, advokati Drago Konatar i Stanko Jelić.

Knežević je kazao da je detaljno iznio sve pojedinosti od početka boravka supruge u porodilištu do vremena koje je provela u KC.

“Saslušanje je trajalo oko sat i po. Naveo sam još neka lica za koja smatram da su odgovorni za sve ovo što se desilo, a Tužilaštvo će odlučiti o njihovoj eventualnoj krivici. Imena sam saopštio tužiteljki Madžgalj, ali ih neću pominjati u javnosti. Mogu samo reći da se radi o medicinskom osoblju, ljekarima i ostalima, koji su mogli doprinijeti infekciji. Planiram da prisustvujem ostalim saslušanjima, jer na to imam pravo, ali i da popričam sa tužiteljkom o konkretnim akcijama koje će sprovesti“, rekao je Knežević.

Karišik je u jednočasovnom ispitivanju kazao ono što je ranije govorio o prijemu i boravku njegove supruge u bjelopoljskoj bolnici i dešavanjima koja su tada uslijedila. On je kazao da je u neformalnom razgovoru saznao da se može očekivati proširenje istrage i nove optužnice, kako u Bijelom Polju tako i u Podgorici.

Za danas je planirano saslušanje ljekara i medicinskog osobolja bolnice.

Bonus video: