Na sudu odluka o kreditima

0 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.01.2015. 19:52h

Sindikat Univerziteta Crne Gore (SUCG) tužio je krajem decembra tu ustanovu, jer smatraju da je nezakonita odluka kojom je poništen oglas za rješavanje stambenih potreba zaposlenih dodjelom kredita.

Predsjednik SUCG Vukašin Zogović kazao je “Vijestima” da su se na to odlučili jer već duže ne uspijevaju da se dogovore sa rukovodstvom UCG u vezi sa poništavanjem oglasa iz 2010. godine, na koji se prijavilo 290 zaposlenih.

"Razgovori sa menadžmentom nijesu urodili plodom, pa smo prinuđeni da pred sudom tražimo pravdu”, izjavio je Zogović.

Sindikat od decembra 2013. upozorava na to da je oglas poništen bez valjanih argumenata, o čemu su izvijestili i tadašnjeg ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića.

Zogović je “Vijestima” kazao i da je sa rektorkom Radmilom Vojvodić postignut kompromis u vezi sa isplatama novca koje im UCG duguje za Fond za prevenciju radne invalidnosti i rekreativni odmor, te za Fond za solidarnu pomoć.

“Već u januaru biće uplaćena tekuća rata”, kazao je on, istakavši da će Sindikat uskoro prodati jedan stan i novac utrošiti za stambene kredite.

Vukašinu Zogoviću još jedan mandat

Zogović je ponovo izabran za predsjednika Sindikata UCG na nedavno održanoj Izbornoj skupštini. Jedan od njegovih protivkandidata Ranko Rakočev ić iz Centra za informacioni sistem (CIS) UCG odustao je od izborne trke.

Zogović je dobio 46 glasova, a Marijan Miljić sa Istorijskog instituta pet. Dva glasačka listića proglašena su za nevažeće.

"Skupštini je prisustvovalo 53 delegata, a glasanje je bilo tajno”, kazao je Zogović.

Bonus video: