"Zujalica" i "Bazar" organizovali dječiju žurku "Bez diskriminacije i predrasuda"

0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2015. 13:35h

Povodom Novogodišnjih praznika, dječija igraonica "Zujalica" i tržni centar "Bazar" su u saradnji sa Fondacijom "Ruka prijateljstva", organizovali dječiju žurku pod nazivom "Bez diskriminacije i predrasuda".

Fondacija je ovim povodom obezbijedila paketiće za svu djecu samohranih roditelja i socijalno ugroženih porodica.

"Igraonica "Zujalica", kao dio kompanije "Čelebić Recreativo", često organizuje humanitarne aktivnosti kojima želi da omogući djeci iz Crne Gore da provedu što više lijepih, zabavnih i nezaboravnih trenutaka u njihovom odrastanju. Romska djeca uzrasta do 10 godina su bila u prilici da posjete igraonicu i da proslave Novogodišnje i Božićne praznike sa drugarima većinskog naroda. Cilj navedene organizacije je bio uticanje i promovisanje ravnopravnosti u društvu, njegovanja različitosti, smanjenje diskriminacije", saopštili su iz Tržnog centra "Bazar".

Dodali su da su se djeca sjajno zabavljala i koristila sve segmentne igraonice, a najviše su uživali tokom dodjele novogodišnjih paketića.

"Zujalica" je za njih obezbijedila grickalice i sokiće, kao i druženje sa maskotom - Patom. Ovakvo druženje je veliki znak poštovanja, kao i dokaz smanjenja razlika između manjina i većinske populacije, a kompanija „Čelebić Recreativo“ se potrudila da im učini ovaj dan vrijednim za pamćenje", ističe se u saopštenju "Bazara".

Galerija

Bonus video: