HRA paketićima obradovala najmlađe u nikšićkom Zvjerinjaku

Iz HRA su takođe uputili apel: "Apelujemo na potencijalne donatore da doniraju 6.000 eura, jer je toliko neophodno za završetak izgradnje četvrtog objekta za zbrinjavanje svih 6 porodica iz Zvjerinjaka, koje trenutno žive u skučenim i vlažnim barakama bez mokrih čvorova"
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2014. 14:30h

Akcija za ljudska prava (HRA) je juče, zahvaljujući privatnim donacijama, podijelila 20 poklon paketića djeci iz najugroženijih porodica u naselju Zvjerinjak.

Iz HRA su takođe uputili apel: "Apelujemo na potencijalne donatore da doniraju 6.000 eura, jer je toliko neophodno za završetak izgradnje četvrtog objekta za zbrinjavanje svih 6 porodica iz Zvjerinjaka, koje trenutno žive u skučenim i vlažnim barakama bez mokrih čvorova".

Kako se navodi u saopštenju, rušenje baraka je zakazano za februar 2015.

Nakon zajedničke akcije opštine Nikšić i HRA, u septembru 2014. zahvaljujući donatorima UNHCR-u i njemačkoj vladi, obezbijeđeno je ukupno 120.000 eura za kompletnu izgradnju tri objekta koji se grade u naselju Gračanica.

Naknadno su opština Nikšić, njemačka nevladina organizacija HELP i UNHCR obezbijedili još 34.000 eura i za izgradnju četvrtog objekta, za čiji zavšetak izgradnje nedostaje 6.000 eura za povezivanje na kanalizacionu mrežu.

Galerija

Bonus video: