Popović ucijenila doktora iz Indije da plati milion eura za poslovni prostor?

Doktor tvrdi da su mu u ZZZ poništili ranije izdate dozvole za rad, nakon što je podnio prijavu protiv Popovićeve - supruge dugogodišnjeg prvog čovjeka Saveza sindikata Danila Popovića
793 pregleda 31 komentar(a)
Samsara, Foto: Luka Zeković
Samsara, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.12.2014. 06:39h

Ljekar tradicionalne indijske i klasične medicine iz Indije Ramankurti Ragvan najavio je tužbu zbog klevete protiv vlasnice Privatne zdravstvene ustanove (PZU) “Samsara” Marine Popović.

On je od Vlade tražio da ga zaštiti od Popovićeve, koju optužuje za prijetnje i ucjene, nakon što je odbio da za milion eura kupi njen poslovni prostor, u kojem je donedavno ordinirao.

Ragvan tvrdi da je Popovićeva sabotirala njegov rad, nakon što je raskinuo ugovor o zakupu prostora PZU “Samsara”.

Popovićeva tvrdi da je raskinula ugovor u zakupu, kada je shvatila da se „radi o prevarantima”

Popovićeva, međutim, negira optužbe i tvrdi da je raskinula ugovor u zakupu, nakon što je shvatila da se “radi o prevarantima”. Ona je pojasnila da je raskid ugovora zatražila “kada je shvatila da Ragvan ne posjeduje odgovarajuće obrazovanje”.

“U septemebru ove godine su me kontaktirali po oglasu o izdavanju prostora Ragvan i njegova pratilja Sarada Ramasvami sa ponudom da iznajme moju ustanovu da bi se bavili ajurvedom (vid medicine). Prije sklapanja ugovora o zakupu, na uvid su mi dali dozvolu za boravak u Crnoj Gori, nostrifikaciju doktorske diplome za doktora Ragvana, kao i rješenje o registraciji njihove firme... Shvativši da ne postoje uslovi da se blagovremeno pribave dozvole i licence za nesmetan rad i obavljanje djelatnosti zakupaca u mojoj ustanovi, zamolila sam ih da prestanu sa radom i pružanjem usluga u mojoj ustanovi”, tvrdi Popovićeva.

Doktor klasične tradicionalne indijske medicine tvrdi da su mu u Zavodu za zapošljavanje poništili ranije izdate dozvole za rad, nakon što je podnio prijavu protiv Popovićeve - supruge dugogodišnjeg prvog čovjeka Saveza sindikata Danila Popovića.

Zavod „izdaje i poništava radne dozvole isključivo u skladu sa zakonskim procedurama”

Direktorka ZZZCG Vukica Jelić istakla je, međutim, da Zavod “izdaje i poništava radne dozvole isključivo u skladu sa zakonskim procedurama”.

Ragvan tvrdi da je u Crnu Goru došao prije više od godinu i da mu je Ministarstvo prosvjete u martu izdalo rješenje kojim se priznaje njegova bečelor diploma u oblasti medicine i hirurgije.

“Moja supruga je 21. decembra prijavila policiji da je Marina maltretira i da joj je posljednjih 15 dana slala uznemiravajuće SMS poruke. U tim porukama prijetila je ukidanjem radne dozvole. Rekla je da ima prijatelje koji će nam napraviti probleme, da će nas deportovati i neće dozvoliti da se vratimo. Dan nakon prijave, interesovao sam se u Zavodu da li je moguće da nam stvarno ukinu dozvole i dobio sam usmeni odgovor da nije ni trebalo da mi izdaju zbog godina starosti, dok moja supruga navodno nije dostavila papir o nostrifikaciji dosadašnjeg obrazovanja”, kazao je Ragvan, omogućivši “Vijestima” uvid u dokumenta u vezi sa nostrifikacijama diploma i radnim dozvolama.

Zakup plaćali pet hiljada mjesečno

Ragvan je rekao da je njegova supruga u policiji ispričala da su problemi nastali nakon što su raskinuli ugovor o zakupu više od 300 kvadratnih metara prostora u Podgorici, u Bloku 5.

Tvrdi da je Popovićeva tražila da plate više od 5.000 eura mjesečno, koliko je ugovorom bilo predviđeno.

“Ne bježimo od toga da platimo što smo joj dužni, ali ne želimo da plaćamo više nego je dogovoreno. Plaćali smo joj 5.000 eura mjesečno, a ako treba da platimo i više, učinićemo to, ali samo ukoliko tako nešto naredi sud”.

Nije bilo pritužbi Ministarstvu zdravlja na doktorov rad

Ragvan je od Vlade tražio i da nadležni provjere sa Ambasadom Indije u Beču njegov “kredibilitet i ogromno radno iskustvo i doprinos liječenju čovječanstva” i da mu se na osnovu toga izda dozvola za rad.

Ragvan tvrdi da su netačni navodi da je Ministarstvo zdravlja od indijske Ambasade dobilo inkriminišuće pismo o njemu.

“Vijestima” je iz Ministarstva zdravlja saopšteno da ih nijesu kontaktirali iz Ambasade Indije. “Ministarstvo zdravlja nije imalo kontakte sa zvaničnim predstavnicima indijske Ambasade, niti se nama indijska Ambasada obraćala sa pritužbama na rad bilo koje zdravstvene ustanove u Crnoj Gori”.

Bonus video: