Godišnje nagrade za naučna dostignuća

Nagrada za najbolje u nauci ove godine biće dodijeljena Rašoviću, odličnom učeniku III razreda Srednje Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice – za najuspješnijeg mladog istraživača – talenta do 20 godina, u iznosu od hiljadu eura
94 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Hajduković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Hajduković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.12.2014. 13:08h

Godišnje nagrade za naučna dostignuća u ovoj godini biće sjutra dodijeljene učeniku Nikoli Rašoviću i profesorima Draganu Hajdukoviću, Vladimiru Pešiću i Vesni Maraš, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Nagrada za najbolje u nauci ove godine biće dodijeljena Rašoviću, odličnom učeniku III razreda Srednje Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice – za najuspješnijeg mladog istraživača – talenta do 20 godina, u iznosu od hiljadu eura.

Hajdukoviću, fizičaru, dugogodišnjem naučniku u Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja –CERN, biće dodijeljena nagrada za najuspješnijeg crnogorskog naučnika po osnovu posebnog doprinosa nauci u međunarodnim okvirima, u iznosu od dvije hiljade eura.

Pešić, koji je profesor biologije na Univerzitetu Crne Gore, dobiće nagradu za najuspješnijeg naučnika po osnovu objavljenih naučnih radova u 2014. godini u međunarodnim časopisima, u iznosu od dvije hiljade eura.

Nagradu za pronalazača – inovatora za najuspješniji patent ili inovativno rješenje, u iznosu od dvije hiljade eura, primiće Maraš, direktorka razvoja u kompaniji „13. jul Plantaže“ AD Podgorica.

Bonus video: