Sina sam zatekla onesviješćenog u školi

235 pregleda 21 komentar(a)
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.12.2014. 07:30h

Majka pretučenog učenika sedmog razreda Osnovne škole "Dr Dragiša Ivanović” Zvezdana Bojović tvrdi da je sina, prije tri dana, zatekla onesviješćenog u toj ustanovi, nakon što su ga napala četiri dječaka.

“Nekoliko đaka napalo je mog sina. On se vratio sa odmora kada su na njega skočili učenici, vjerovatno iz igre. Pokušao je da pobjegne, ali su ga ponovo uhvatili i nastavili da ga šutiraju na zemlji. Kada sam došla, nastavnici su pokušali da osvijeste mog sina, a Hitna pomoć je bila na putu”, kazala je Bojović.

Ona je istakla da je riječ o "klasičnom napadu", jer njen sin nije učestvovao u tuči, već je bio “žrtva vršnjačkog nasilja.”

Direktor škole na Zlatici Niko Raičević u četvrtak je kazao “Vijestima” da će učenicima izreći vaspitne mjere, jer je u pitanju bio "manji sukob".

Bojovićeva je kazala da je vršnjačko nasilje veliki problem u školama, i da nastavnici ne mogu sve da isprate, ali da postoji neko ko je odgovoran za takva dešavanja.

Ona je kazala da je u slučaju njenog sina škola pravovremeno i dobro reagovala, ali da bi škole i mediji trebalo više da sarađuju na suzbijaju vršnjačkog nasilja.

Bonus video: