ODBOR ZA ZDRAVSTVO

Određen datum kontrolnog saslušanje povodom inficiranja beba

U Klinički centar Crne Gore je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno umrlo
50 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Jelić, Foto: Boris Pejović
Zoran Jelić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.12.2014. 11:45h

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje obaviće narednog ponedjeljka kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje (IJZ) i bjelopoljske bolnice, povodom slučaja infekcija beba u bjelopoljskom porodilištu, najavio je predsjednik tog skupštinskog tijela, Zoran Jelić.

U Klinički centar Crne Gore je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno umrlo. Inicijativu za kontrolno saslušanje podnijeli su poslanici Pozitivne Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS).

Jelić je odgovarajući na pitanje poslanika Pozitivne, Srđana Perića, rekao da su dobili tražene informacije iz bjelopoljske bolnice, i da očekuju podatke iz Ministarstva i IJZ.

"Kontrolno saslušanje biće obavljeno u ponedjeljak, 8. decembra", rekao je Jelić na sjednici Odbora.

On je rekao da će članovi Odbora saslušati čelnike Ministarstva, IJZ i bjelopoljske bolnice.

Jelić je na prethodnoj sjednici Odbora kazao da će od Ministarstva i bolnica u Podgorici i Bijelom polju tražiti da im dostave sve relevantne podatke u vezi sa slučajem infekcije novorođenčadi, nakon čega će odlučiti ko će biti pozvan na saslušanje i kada će ono biti obavljeno.