Voda sa Mareze bi u petak mogla biti dobra za piće

Osim zamućenosti vode, jaki pljuskovi su u noći između subote i nedjelje uzrokovali i ogromne poplave u gradu, ali situacija je juče ujutro bila znatno mirnija
79 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2014. 07:43h

Tehnički direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Filip Makrid kazao je juče “Vijestima” da voda sa Mareze još nije za piće, iako je mutnoća značajno smanjena.

Obilne padavine, koje su u subotu zadesile Podgoricu, dovele su do porasta nivoa, samim tim i zamućenosti vode na vodiozvorištu Mareza.

Makrid je ocijenio da bi kroz četiri dana voda mogla biti za piće, ukoliko ponovo ne dođe do velikog neveremena.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, blokovi 5 i 6, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Osim zamućenosti vode, jaki pljuskovi su u noći između subote i nedjelje uzrokovali i ogromne poplave u gradu, ali situacija je juče ujutro bila znatno mirnija.

Voda se povukla iz Maslina, Zete, Konika i ostalih djelova grada, koji su zadesile poplave.

Ulica Boška Buhe u Vranićima i dio Tuzi oko kanala rijeke Rujele su, međutim, ostali poplavljeni.

Reporteri “Vijesti” zatekli su Šuća Redžića u Tuzima kako kopa kanal oko kuće i zagrađuje kapiju džakovima pijeska.

“Koliko god da radim ne mogu se odbraniti od vode”, kazao je Redžić.

Mještani dijela Tuzi tvrde da je Rujela zatrpana smećem i drugim otpadom, pa se tokom obilnih padavina izliva iz kanala i otiče u njihova imanja.

Krnić: Ograde usmjeravaju bujice u komšijska imanja

Reporteri “Vijesti” vidjeli su rijeke na manjim ulicama oko Rujele u Tuzima, a Sado Krnić tvrdi da su za takvo stanje krivi mještani i vlast Tuzi.

"Nekoliko puta su kopali bagerima i uložili oko 50.000 eura u taj kanal, a znaju da ne mogu tako riješiti problem, pa da iskopaju deset metara duboku rupu. Jer rupa će se, koliko god duboka, napuniti vodom i ponovo oticati u naša dvorišta”, kazao je Krnić.

Tvrdi da su pojedini mještani, kada su gradili ograde, uklonili nasipe koji su držali Rujelu u svom toku i naveli vodu u komšijska imanja i puteve.

Galerija

Bonus video: