Cetinje: Zbog infekcije u vrtiću, tri vaspitačice udaljene s posla

Zbog infekcije cetinjsko tužilaštvo prikuplja obavještenja kako bi se utvrdilo da li postoji nečija odgovornost. Do sinoć je saslušano nekoliko osoba
10 komentar(a)
Cetinje, vrtić Zagorka Ivanović (Novina)
Cetinje, vrtić Zagorka Ivanović (Novina)
Ažurirano: 01.12.2014. 06:44h

Tri vaspitačice cetinjskog vrtića "Zagorka Ivanović" u Jabučkoj ulici zaražene su bakterijom streptokoka, zbog čega su privremeno udaljene sa posla dok ne donesu uredne nalaze.

To je juče rečeno “Vijestima” iz Uprave za inspekcijske poslove, nakon što je Institut za javno zdravlje obavio analizu. Streptokoka se prenosi vazduhom i izaziva infekcije ždrijela i krajnika. Posljedice su povišena temperatura, grlobolja...

“Rezultati analiza briseva hrane, radnih površina i opreme vrtića bili su ispravni”, saopštila je portparolka Uprave za inspekcijske poslove Iva Čukić - Šoškić.

Prema informacijama iz cetinjskog Doma zdravlja, bakterijom je zaraženo više od 66-oro djece.

Zbog infekcije cetinjsko tužilaštvo prikuplja obavještenja kako bi se utvrdilo da li postoji nečija odgovornost. Do sinoć je saslušano nekoliko osoba.

Direktorica vrtića Senka Vuksanović kazala je da ona nije među saslušanim. “Iz Instituta za javno zdravlje nijesmo š dobili izvještaj. Trebalo bi da ga dobijemo do utorka”, kazala je juče “Vijestima” Vuksanovićeva.

Dodala je da je riječ o respiratornoj kolektivnoj infekciji: “To je respiratorna infekcija koju može svako da donese. Htjeli smo da pomognemo roditeljima oko djece i sebi uskočili u stomak”.

Dodala je da je u vrtiću upisano oko 500 djece. “Sedamdesetoro djece ove godine se nije uopšte pojavljivalo u vrtiću”, rekla je Vuksanovićeva, koja je prije nekoliko dana za Radio Cetinje izjavila da se u vrtiću ne osjećaju krivim za pojavu infekcije.

Bonus video: