Crveni krst će obilježiti 29 novembar: Distribuiraće prikupljenu pomoć

0 komentar(a)
Crveni krst, Foto: Shutterstock
Crveni krst, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.11.2014. 08:50h

Organizacija Crvenog krsta Crne Gore obilježava 29. novembar kao Dan Crvenog krsta Crne Gore, kada se navršava 139 godine od osnivanja ove humanitarne organizacije u našoj zemlji i prve organizacije Crvenog krsta na Balkanu.

"Istog dana počinje i sprovođenje manifestacije "Dani Crvenog krsta“, koja traje do 6. decembra i tokom koje Crveni krst, na svim nivoima organizovanja, nastoji da intenzivira svoje humanitarne aktivnosti i što potpunije promoviše principe svoga rada i ukupnu humanitarnu misiju", kazali su u CKCG.

U nedjelji između 29. novembra i 6. decembra, opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore organizuju i informativno - edukativnu kampanja povodom 1. decembra, Dana borbe protiv HIV-a; akcije dobrovoljnog davanja krvi; pokazne vježbe prve pomoći; obilježavanje Dana volontera, 5. decembra, a posebna pažnja posvetiće se aktivnostima na širenju osnovnih znanja o međunarodnom humanitarnom pravu i principima na kojima djeluje Pokret Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca kod nas i u svijetu.

U Danima Crvenog krsta će biti distribuirana pomoć prikupljena u sabirnoj akciji, za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori.

Bonus video: