Krtoljani prijete blokadom radova na izgradnji vodovoda

Građani su bili posebno ogorčeni činjenicom što se niko od pozvanih iz Opštine i firmi uključenih u realizaciju ovog projekta, nije odazvao i nije došao da im pruži bilo kakvo objašnjenje
81 pregleda 0 komentar(a)
Krtole, Tivat, Foto: Siniša Luković
Krtole, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.11.2014. 14:28h

Sanovnici Krtola odlučili su da, ukoliko se nadležni iz Opštine Tivat, preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, „Vodacom“ i „Dahlem“ ne odazovu pozivu za naredni zbor građana te mjesne zajednice, da blokiraju izvođenje radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture u tom dijelu tivatske opštine. Takav dogovor pao je sinoć na zboru građana Krtola kojem je je prisustvovalo pedesetak mještana, a skup je održan na inicijativu odbornika NOVE iz Krtola u SO Tivat, Sava Klakora.

Nezadovoljni mještani iznijeli su niz primjedbi na probleme sa kojima se suočavaju već treću godinu od kada je počela izgradnja nove kanalizacione i vodovodne mreže u Krtolima i koju uz mnogo teškoća i kašnjenja, obavlja njemačka firma „Ludwig Pfeiffer“ sa podizvođačima.

Građani su bili posebno ogorčeni činjenicom što se niko od pozvanih iz Opštine i firmi uključenih u realizaciju ovog projekta, nije odazvao i nije došao da im pruži bilo kakvo objašnjenje, pa su stoga zaprijetili da će blokirati izvođenje radova ako se odgovorni ogluše i na poziv za naredni sastanak za deset dana.

Mještani su ponovili da već godinama trpe posljedice od razrovanih puteva u koje se polažu cijevi, smrada koji se širi iz nepokrivenih kanalizacionih kanala, povremenog miniranja stijena, izlivanja blatnjave vode i otpadaka sa gradlišta u more, a primjedbe su iznijeli i na, po njihovom mišljenju loše planirane havarijske ispuste iz kanalizacionog sistema na Obali Đuraševića.

Krtoljani su zatražili ponovno asfaltiranje lokalnog puta od kotorske raskrsnice do Radovića, popravak uništenih ivičnjaka, više informacija o načinu na koji će funkcionisati buduće postrojenje za preradu otadnih voda, riješavanje imovinsko-pavnih odnosa na toj lokaciji, zaštitu izvorišta Frutak u Bjelilima, pokrivanje sada otvorenih kanalizacionih kanala na dijelu trase kroz Krtole i sanaciju podmorskog ispusta u zalivu Trašte.

Mještani su upoznati i sa problemom dotrajalog krova na zgradi OŠ „Branko Brinić“ koji prokišanjava, aodlučeno je i da se na narednom zboru izabere novi Savjet MZ, jer aktuelni već duže vrijeme ne funkcioniše.

Bonus video: