Dnevni centar za mlade sa smetnjama u razvoju obilježio godišnjicu rada

Ustanova, otvorena 12. novembra prošle godine, minulih dana za svoje je štićenike i osoblje organizovao više edukativno – rekreativnih aktivnosti, među kojima i posjetu Košarkaškom klubu “Lovćen”, Konjičkom klubu “Budućnost” i Duhovnom centru u Sukuruću
2 komentar(a)
Dnevni centar Cetinje, Foto: Prijestonica Cetinje
Dnevni centar Cetinje, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 26.11.2014. 10:22h

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje obilježio je prvu godinu postojanja, koju je obilježio nizom aktivnosti i događaja.

Ustanova, otvorena 12. novembra prošle godine, minulih dana za svoje je štićenike i osoblje organizovao više edukativno – rekreativnih aktivnosti, među kojima i posjetu Košarkaškom klubu “Lovćen”, Konjičkom klubu “Budućnost” i Duhovnom centru u Sukuruću.

“Izuzev posjete Konjičkom klubu 'Budućnost' u Podgorici, gdje se sprovode tretmani hiporehabilitacije za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju, a tokom koje je odrađen hiporehabilitacioni tretman za korisnike Centra, realizovana je posjeta i Duhovnom centru u Sukurićima, u okviru koje su se predstavnici Centra upoznali sa sadržajem i kvalitetom usluga i tom prilikom inicirali dalju saradnju”, navodi se u saopštenju Prijestonice.

Povodom godišnjice rada, Dnevni centar je od Rotari kluba iz Bara dobio i takozvanu “vitaminsku donaciju“ za svoje korisnike, navedeno je iz Dnevnog centra.

Aktivnosti povodom godišnjice rada, kako je naglašeno iz te ustanove, podržali su Sekretarijat za socijalnu politiku i mlade Prijestonice Cetinje i Košarkaški klub “Lovćen”.

“Finalna aktivnost, kojom smo, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu politiku i mlade Prijestronice Cetinje i KK 'Lovćen', zaključili rođendansku kampanju Dnevnog centra, organizovan je Dan sportskog druženja. Tom prilikom, korisnici Dnevnog centra družili su se sa košarkašima 'Lovćena', pri čemu su učili pravila igre, ali i učestvovali u dinamičnim varijacijama igre između dva koša, kao i u šutiranju slobodnih bacanja,” naglašeno je iz Dnevnog centra.

Bonus video: