Đaci na izletu popili dvije boce rakije

U skladu sa pravilima, Nastavničko vijeće u dogovoru sa roditeljima odlučilo je da donese niz vaspitnih mjera za đake
170 pregleda 21 komentar(a)
OŠ Štampar Makarije, Foto: Luka Zeković
OŠ Štampar Makarije, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.11.2014. 09:31h

Nekoliko učenika devetog razreda Osnovne škole "Štampar Makarije" u Bloku pet, kako je “Vijestima” potvrđeno iz više izvora, konzumiralo je alkohol na jednodnevnoj ekskurziji u Baru, zbog čega ih je Nastavničko vijeće kaznilo.

Prema informacijama "Vijesti", učenici su tokom izleta 10. novembra u Baru kupili dvije boce rakije i napili se, zbog čega ih je Nastavničko vijeće kaznilo smanjenom ocjenom iz vladanja.

Direktorica škole Milica Stanković potvrdila je da su učenici devetog razreda kažnjeni zbog ponašanja na izletu.

Stankovićeva, međutim, nije precizirala zbog čega su đaci kažnjeni, ali jeste da je zbog izleta koji je organizovan po planu i programu.

"U skladu sa pravilima, uprava škole, odnosno Nastavničko vijeće, u dogovoru sa roditeljima odlučilo je da donese niz vaspitnih mjera za određeni broj učenika, zbog kršenja obaveza u pravilima ponašanja, a sve u cilju korigovanja istog", saopštila je Stankovićeva u odgovoru "Vijestima".

Ona tvrdi da su roditelji i Uprava škole obaviješteni o događajima koji su se desili.

Stankovićeva, međutim, nije odgovorila na pitanja "Vijesti" da li je i koliko đaka je konzumiralo alkohol, niti koje mjere je Nastavničko vijeće izreklo.

Takođe, nije odgovorila, da li znaju odakle učenicima alkohol, da li su ga kupili, ako jesu da li su prijavili nadležnim prodavnicu.

Ona nije precizirala da li je nastavno osoblje, koje je vodilo đake na izlet, snosilo kakvu odgovornost.

Bonus video: