Đukanović: Budva daje osoben pečat modernom razvoju Crne Gore

"Lokalna uprava u vašoj Opštini, kao i širom Crne Gore, na tom kursu može računati na punu podršku i pomoć Vlade", istakao je Đukanović u čestitki
1 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2014. 11:07h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 22. novembra - Dana opštine Budva, čestitku predsjedniku Opštine Lazaru Rađenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Boru Lazoviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Budve.

"Budva je sredina koja nesumnjivo daje osoben pečat modernom razvoju Crne Gore i jadranske regije. Zato su pred vašom lokalnom upravom pojačane obaveze da se kritički, objektivno sagledaju dosadašnja iskustva i afirmišu i unaprijede pozitivne prakse, kako bi se čuvala prestižnost Budve i turističke Crne Gore. Ali i da se maksimalno odgovorno otklone problemi koji usporavaju mogući tempo daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja naše turističke prijestonice. To će svakako doprinijeti progresu Crne Gore na sigurnom putu ka članstvu u NATO i u EU", navedeno je u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer Đukanović je naglasio da u tom cilju, i u cilju unapređenja kvaliteta života svih građana na svim nivoima, moramo odlučnije i posvećenije raditi na planu održivog razvoja i vladavine prava, jer je to jedina dugoročno pouzdana formula društvenog razvoja i međunarodne afirmacije naše države.

"Lokalna uprava u vašoj Opštini, kao i širom Crne Gore, na tom kursu može računati na punu podršku i pomoć Vlade", istakao je Đukanović.

Krivokapić: Obala je najdragocjeniji i najljepši resurs Budve i Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić čestitao je 22. novembar – Dan Opštine Budva građanima, odbornicima i predsjednicina Opštine i Skupštine Lazaru Rađenoviću i Boru Lazoviću.

"U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan Opštine i 70 godina od oslobođenja Budve", kaže se u čestitki Krivokapića.

On je naveo da je Budva pokazala da umije privući pažnju kao turistička destinacije i biti dobar domaćin svjetski poznatim imenima, što daje veliki doprinos brendiranju i promociji Crne Gore.

"Za dalji razvoj nužno je posvetiti punu pažnju planiranju prostora i zaštiti obale – kao najdragocjenijeg i najljepšeg resursa Budve i Crne Gore", naveo je Krivokapić.

On je kazao da politika savjesnog gazdovanja resursima i održivi razvoj su jedina garancija uspješne budućnosti.

Milić: Da u narednom periodu ostvarite još bolje turističke i poslovne rezultate

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić čestitao je Dan opštine Lazaru Rađenoviću, predsjedniku Opštine Budva i Boru Lazoviću, predsjedniku Skupštine opštine Budva, svim odbornicima Skupštine opštine i građanima Budve

"Ovim putem, upućujem vam iskrene čestitike povodom Dana opštine sa željom da u narednom periodu ostvarite još bolje turističke i poslovne rezultate. Stvaranje ambijenta za unapređenje turizma je način da Budva bude prepoznata kao istinska metropola crnogorskog turizma u kojoj ima mjesta za sve koji umiju, hoće i mogu da doprinesu razvoju grada, a samim tim i boljeg života za sve građane Budve",navodi se u čestitki Milića.

Bonus video: