Žurić: Auto-put je pitanje opstanka

8 komentar(a)
Aleksandar Žurić, Foto: Arhiva Vijesti
Aleksandar Žurić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.11.2014. 09:29h

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je kazao da je su prilično zabrinjavajući stavovi kojima je ovih dana preplavljena naša javnost, a koji su, kako tvrdi, čini se, isključivo usmjereni na dezavuaciju projekta autoputa, koji bez ikakve dileme predstavlja pitanje svih pitanja za građane sjevera Crne Gore.

"Zamolio bih kritičare politike Vlade Crne Gore da nastave da se bave eventualnom kritikom Vladine politike, a da u ovom slučaju ne zamjenjuju teze i nikako ne zaborave da je u pitanju za nas životni projekat za koji su se decenijama potpuno jednako zalagale sve opštine sa sjevera Crne Gore, bez obzira ko je i kada u njima bio na vlasti, te da sporednim pitanjima i temama ne pokušavaju da omalovaže, za sjever najbitniji događaj u novijoj istoriji Crne Gore pored ponovnog sticanja nezavisnosti 2006. godine“, kazao je Žurić.

On je istakao da svi koji uzimaju sebi za pravo da površno ili politički ovaj za nas istorijski trenutak, neprestano imaju na umu da bez potpune integracije prostora, koji čini više od trećine površine i na kojem živi trećina stanovništva Crne Gore, nema ni zaustavljanja migracije i emigracije, ni ozbiljnih investicija u privredi, niti budućnosti za mlade ljude te samim tim ni suštinskog razvoja sjevera.

On je uvjeren da će stručna polemika u parlamentu i u javnosti prikazati sve aspekte zakona i ugovora o autoputu, i vjeruje da će sve prezentirano biti u skladu sa poznatim standardima i normama iz ove oblasti.

„Auto-put za nas jednostavno pitanje opstanka, potpuno jednako kao što smatramo da se nećemo valjda rukovoditi nikakvim ekonomskim bilansima da bi odlučivali da li nam je potrebna škola ili bolnica u Bijelom Polju, Beranama ili Rožajama, kazao je Žurić.

Bonus video: