Ne može u svoj stan i pored presude Višeg suda

Ona tvrdi da je njena majka prije godina na prevaru prepisala stan “poznatom cetinjskom kamatašu, što je utvrdio Osnovni sud na Cetinju, a kasnije i Viši sud u Podgorici
154 pregleda 0 komentar(a)
Dragana Lukovac Šahović, Foto: Luka Zeković
Dragana Lukovac Šahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.11.2014. 20:01h

I pored presude Višeg suda, kojom je utvrđeno da je ugovor po kojem su izgubile stan ništavan, Dragana Lukovac Šahović prinuđena je da sa bolesnom majkom živi kao podstanar u Rogamima.

Lukovac Šahović je iz stana na Cetinju sa majkom iseljena prije godinu i po, po nalogu Osnovnog suda i uz asistenciju policije, međutim Viši sud je u decembru prošle godine presudio da je ugovor po kojem su izgubile stan ništavan.

Ona tvrdi da je njena majka prije godina na prevaru prepisala stan “poznatom cetinjskom kamatašu, što je utvrdio Osnovni sud na Cetinju, a kasnije i Viši sud u Podgorici.

“Jedan kućni prijatelj uzeo je kredit kod kamataša, a moja majka, koja je inače nervni bolesnik i neuračunljiva, potpisala se kao žirant. Kasnije smo saznali da se nije potpisala kao žirant, već da je prepisala stan kamatašu, koji je u međuvremenu uspio da ga prevede i proda”, kazala je Lukovac-Šahović.

Viši sud je u decemru prošle godine donio presudu da je ugovor ništavan, a Osnovni sud na Cetinju još nije, nakon skoro godinu dana, postupio po presudi i vratio stan njenoj majci.

Tvrdi da je Osnovni sud na Cetinju dokazao da je ugovor ništavan, ali da je novi kupac stana pokrenuo postupak kod iste institucije da se ona i njena majka isele.

Iako je ugovor o prodaji stana proglasio ništavnim, Lukovac-Šahović tvrdi da ih je Osnovni sud, po nalogu sutkinje Marijane Ćupić, 8. jula prošle godine, izbacio iz stana.

“Cupić i policija nijesu pokazali nikakav papir, niti rješenje. Čak mi je sutkinja Cupić zakazala pretres tog dana u devet časova u isto vrijeme kada nam je najavila i iseljenje”, kazala je ona. Tvrdi da joj je Cupić kazala da ih je morala iseliti, jer nije mogla više da “trpi kamataše ispred kuće.”

Novinari “Vijesti” imali su uvid u presudu Višeg suda da je ugovor o prodaji stana ništavan zbog prevare, ali iz Osnovnog suda od ponedjeljka nijesu odgovarali zašto još uvijek nijesu postupili po presudi i na osnovu kojeg rješenja je Lukovac-Šahović iseljena.

Lukovac-Šahović, je u drugom stanju, nezaposlena je, sa majkom živi od mjesečne materijalne pomoći 63 eura. Prošle godine, na Dan državnosti, ispred Opštine Cetinje štrajkovala je zbog iseljenja iz stana.

Bonus video: