"21. maj" u srijedu uplovljava u Luku Bar

rema istim navodima u ovoj godini Luka će pretovariti više od 130.000 tona petrolkoksa
126 pregleda 2 komentar(a)
Brod 21. maj, Foto: Luka Bar
Brod 21. maj, Foto: Luka Bar
Ažurirano: 10.07.2018. 14:39h

U Luku Bar sjutra rano ujutro uploviće “21. maj” Crnogorske plovidbe iz Kotora. To je prvi put da jedan od četiri teretna broda iz flote dvije domaće brodarske kompanije u većinskom državnom vlasništvu uplovi u Crnu Goru, otkako su porinuti u more u kineskim brodogradilištima.

Iz AD Luka Bar saopštili su danas da “21. maj” na njihove gatove dovodi novougovoreni posao kompanije, te da će preko 33.000 tona petrolkoksa koje dovozi za “Cemex” biti pretovarene u manipulaciji brod- obala.

"Zahvaljujući planskim i intenzivnim ulaganjima proteklih mjeseci u opremu, mehanizaciju i lučku infrastrukturu, spremno se dočekuje nova količina petrolkoksa. Sa svakom novom isporukom tereta pokazuje se opravdanost investiranja i ulaganja, tako se za potrebe ovog pretovara koristi novo, otvoreno skladište završeno početkom aprila mjeseca. Pretovar petrolkoksa je novi posao za našu kompaniju, realizovan nakon višemjesečnih pregovora i jedan od značajnijih poslovnih aranžmana u 2018", napominju iz AD Luka Bar.

Prema istim navodima u ovoj godini Luka će pretovariti više od 130.000 tona petrolkoksa, “a s obzirom na dinamiku pretovara, postoje očekivanja da će ta količina biti i veća”.

"Upravo ovim se pokazuju netačne tvrdnje da Luka Bar radi samo sa 2-3 vrste roba. Nastojanja menadžmenta da se promjeni struktura tereta koji se pretovara i da se intenzivira rad sa što širim spektrom roba, pokazuju svoju opravdanost upravo kroz ovaj posao- višestruko značajan za crnogorsku pomorsku privredu", saopštili su iz AD Luka Bar.

Bonus video: