Mladi iz Crne Gore učestvovali na Svjetskom forumu za demokratiju

Stefan Raičević iz Bara, Blagota Marunović, Tijana Velimirović i Milena Čarapić iz Podgorice su u Strazbur stigli 31. oktobra, da bi zajedno sa ostalim mladima pripremili svoje učešće na ovom prestižnom forumu
92 pregleda 0 komentar(a)
Svjetski forum za demokratju
Svjetski forum za demokratju
Ažurirano: 08.11.2014. 16:34h

Delegacija mladih iz Crne Gore učestvovala je na Svjetskom forumu za demokratiju koji je od 3. do 6. novembra održan u sjedištvu Savjeta Evrope u Strazburu.

Na Forumu je bilo više od hiljadu učesnika, diplomata, državnih predstavnika, profesora…

Naime, na konkursu objavljenom u junu, četvoro mladih iz Crne Gore je uspjelo da svojim dostignućima privuče pažnju i bude odabrano da se u timu od 210 mladih iz cijelog svijeta, u Savjetu Evrope za vrijeme trajanja ovog Foruma bori za povećanje njihovog učešća u razvijanju demokratije i pravnih sistema država koji su prilagođeni ovoj populaciji i njihovim sposobnostima.

Stefan Raičević iz Bara, Blagota Marunović, Tijana Velimirović i Milena Čarapić iz Podgorice su u Strazbur stigli 31. oktobra, da bi zajedno sa ostalim mladima pripremili svoje učešće na ovom prestižnom forumu.

U toku Foruma, njima je data mogućnost da ravnopravno učestvuju u diskusijama između nekih od najvećih stručnjaka današnjice, koje će uticati na dalje odluke i oblikovati demokratski sistem u cijelom svijetu.

Njihovo kompletno učešće, koje je počelo još u junu radom na online platformi na kojoj se kreirala idealna demokratija mladih, bilo je u potpunosti ekonomski pokriveno od strane Savjeta Evrope i Evropske asocijacije mladih.

Bonus video: