Projekat za Gradsko pozorište do 19. decembra. Možda.

"Toliko se žurilo da se sruši bioskop “Kultura”, kako bi se izgradilo pozorište, a evo četiri godine nakon rušenja nemamo ni temelje"
101 pregleda 2 komentar(a)
Kino Kultura, Foto: Luka Zeković
Kino Kultura, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.11.2014. 17:15h

Direktorica Agencije za izgradnju i razvoj Nada Mugoša kazala je da je “za očekivati” da projekat za Gradsko pozorište bude završen do 19. decembra.

"Izgradnju pozorišta planirali smo početkom iduće godine, ali sve je to teško isplanirati s obzirom da se radi o donaciji. Ne možemo nekoga ko je poklonio gradu projekat požurivati i postavljati mu rokove”, kazala je Mugoša na sjednici Odbora za planiranje i uređenje prostora, komunalno-stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu prostora.

Firma “Ing- invest”, pokloniće gradu projekat nove zgrade Gradskog pozorišta, koji košta 240 000 eura.

Mugoša je kazala da će izgradnja pozorišta koštati blizu 4 miliona eura.

Odbor je usvojio “Informaciju o preduzetim aktivnostima na izgradnji Gradskog pozorišta”, koju je podržalo pet odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), dok su predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Čađenović i Miodrag Bešović iz Demokratskog fronta (DF) glasali protiv.

Čađenović je ocijenio da je pohvalno što je gradsko preduzeće poklonilo tako značajan projekat, ali da će glasati protiv informacije jer je pozorište, već trebalo biti završeno.

“Toliko se žurilo da se sruši bioskop “Kultura”, kako bi se izgradilo pozorište, a evo četiri godine nakon rušenja nemamo ni temelje. Mislim da toliko rapisanih i oborenih tendera za pozorište donekle pokazuju nesposobnost grada da riješi ovo pitanje”, kazao je Čađenović.

Nebojša Kavarić (DPS) kazao je da propadanje tendera ne mogu pokazivati nesposobnost Agencije niti Glavnog grada, jer su oglasi bili prema zakonu.

Čađenović je istakao da se protivi prodaji zgrade na uglu Bokeške i Njegoševe ulice, gdje se između ostalog obavljaju vjenčanja, a od čega bi se gradilo pozorište.

“Ovo je jedna od zgrada koja čuva stari duh Podgorice i smatram da nikako ne bi smjela da se otuđi iz vlasništva grada”, kazao je Čađenović.

Bonus video: