Podgorica: U mjestu Stara Zlatica uklanjan pribor za drogiranje

Terenski radnici Juventasa naredne sedmice izaći će na teren i očistiti lokacije u podgoričkom naselju Stari Aerodrom
115 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2014. 14:19h

Terenski radnici NVO Juventas čistili su lokaciju u blizini autobuskog stajališta u podgoričkom naselju Stara Zlatica od kontaminiranog pribora za injektiranje droga.

Kako je saopšteno akcija je organizovana na poziv građana.

"Zabrinuti roditelji koji žive u obližnjoj zgradi su se obratili Udruženju Roditelji putem društvene mreže Facebook, pa je na taj način i ostvarena komunikacija sa timom NVO Juventasa. Ovom prilikom čistili su lokaciju u blizini autobuskog stajališta u naselju Stara Zlatica. Tokom akcije čišćenja sakupljena je manja količina svježe korišćenog kontaminiranog pribora koja će se odnijeti u Klinički centar Crne Gore radi procesa uništenja", navodi se u saopštenju Juventasa.

U okviru programa Smanjenje štetnih posljedica NVO Juventasa, čije su aktivnosti usmjerene na podizanje kvaliteta života korisnika droga, ali i njihovih porodica i lokalnih zajednica u kojima žive, organizuju se i periodične akcije čišćenja javnih lokacija, kao i vanredne, po pozivu građana.

Početkom naredne sedmice, radnici Juventasa izaći će na teren i očistiti lokacije u podgoričkom naselju Stari Aerodrom.

I na te lokacije su ukazali građani.

"Koristimo priliku da pozovemo građane da nas obavijeste ukoliko primijete odbačene špriceve i igle, kako bi pribor sakupile osobe koje su obučene za ovu vrstu aktivnosti", navodi se u saopštenju Juventasa.

Galerija

Bonus video: