Više razloga zbog kojih Vlada treba da usvoji prijedlog Komisije

Prema prijedlogu Komsije Vlada bi preuzela obavezu da raspiše nagradu od milion eura za informacije koje bi mogle dovesti do rasvetljavanja ubistva Duška Jovanovića i utvrdi novčane nagrade za sve ostale slučajeve napada na novinare i imovinu medija
80 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Boris Pejović
Nikola Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2014. 16:55h

Predsjednik Komisije za istragu napada na novinare Nikola Marković pozdravio je odluku Vlade da ozbiljno razmotri prijedlog Komisije da se ponudi novčana nagrada svima koji pomognu u rasvjetljavanju napada na novinare.

Premijer Milo Đukanović rekao je u subotu da će Vlada ozbiljno razmotriti zahtjev Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima da ponudi novčanu nagradu svima koji pomognu u rasvjetljavanju slučajeva napada na novinare

„Očekujem da se nagrada raspiše što prije, može se postaviti pitanje zašto to nije urađeno ranije, ali šta je tu je, bitno je da se to uradi sada. Vjerujem da svi koji smo na javnoj sceni, a naročito oni koji vrše javne funkcije da imaju odgovornost prema javno izgovorenoj riječi“, rekao je Marković za Radio Antena M.

Prema njegovim riječima, više je razloga zbog kojih Vlada treba da usvoji prijedlog Komisije: „Taj prijedlog je opšte - društveno koristan i racionalan, jer mi smo predložili nagradu svojevremeno 2004, neposredno poslije ubistva Duška Jovanovića, koja je bila raspisana u istom iznosu, za ostale slučajeve nijesmo predlagali, ostavili smo da Vlada to sama procijeni", rekao je Marković.

On je pozvao sve političke, društvene, medijske strukture da podrže taj prijedlog, kako bi svi doprinijeli da bi se neki od slučajeva razriješio.

Prema prijedlogu Komsije Vlada bi preuzela obavezu da raspiše nagradu od milion eura za informacije koje bi mogle dovesti do rasvetljavanja ubistva Duška Jovanovića i utvrdi novčane nagrade za sve ostale slučajeve napada na novinare i imovinu medija.

Bonus video: