Gradsko pozorište dobija zgradu i prije 2019?

Do 2019. godine, tvrdi Vojinović, predviđena je i izgradnja multifunkcionalne dvorane na lijevoj obali Morače, kod mosta Milenijum, sa oko 800 mjesta
2 komentar(a)
Podgorica, panorama, Foto: Shutterstock
Podgorica, panorama, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.10.2014. 19:09h

Vršilac dužnosti sekretara za kulturu i sport Hamdo Kočan saopštio je juče da bi Gradsko pozorište moglo da dobije novi dom i prije 2019. godine.

Na javnoj raspravi o Nacrtu programa razvoja kulture Glavnog grada za period od 2015. do 2019. godine, Kočan je kazao da će se u tom periodu završiti i revitalizacija rodne kuće vajara Rista Stijovića i formirati fond za talente u oblasti kulture, iako im je, kako je pojasnio, “promaklo” da to “ubace” u Nacrt programa.

Predstavnica Sekretarijata za kulturu i sport Sanja Vojinović ocijenila je da je neophodno više novca za kulturu, između ostalog obezbjeđivanjem sredstava iz međunarodnih donacija i fondova, ali i jačanjem kadrovskih kapaciteta.

Ona je rekla da je među prioritetnim područjima djelovanja, osim izgradnje gradskog pozorišta, za koji je u toku izbor revizora za projektnu dokumentaciju zgrade, i rekonstrukcija Doma kulture “25. maj” na Koniku.

Slikar Momir Matović smatra, međutim, da je rekonstrukcija Doma kulture “promašena investicija” i da se treba okrenuti Domu omladine, kako bi se stvorili uslovi za izvođenje različitih kulturnih programa.

Vojinović je naglasila da su programom predviđene revitalizacije kulturnih, vjerskih i drugih objekata u Staroj varoši, arheoloških lokaliteta Duklja i Medun i obnova i revitalizacija Tvrđave Ribnica, koja je pogodna za ljetnju pozornicu sa velikim brojem mjesta.

Do 2019. godine, tvrdi Vojinović, predviđena je i izgradnja multifunkcionalne dvorane na lijevoj obali Morače, kod mosta Milenijum, sa oko 800 mjesta.

Odbornik SNP-a Vladimir Čađenović kazao je da su prestali politički razlozi zbog kojih se manifestacija Dani Marka Miljanova nije održavala i da iz mnogo razloga treba opet organizovati kulturne dane Trifuna i Lole Đukića.

Bonus video: