U Tivtu počela nedjelja posvećena djeci

U sklopu te manifestacije posvećene najmlađima, prirediće se čitav niz obrazovno-zabavnih programa kroz saradnju sa tivatskim obrazovnim ustanovama
50 pregleda 0 komentar(a)
Dječja nedjelja, Foto: Porto Montenegro
Dječja nedjelja, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 06.10.2014. 13:28h

NVO “Djeca Tivta” i kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro obilježiće u Tivtu, treću godinu za redom, nedjelju posvećenu djeci pod motom “Duginim bojama”.

Dječije nedjelja počela je danas i traje do 10. oktobra,a u sklopu te manifestacije posvećene najmlađima, prirediće se čitav niz obrazovno-zabavnih programa kroz saradnju sa tivatskim obrazovnim ustanovama.

Obilježavanje Dječije nedjelje predstavnici NVO “Djeca Tivta” i kompanije Porto Montenegro počeli su danas obilaskom đaka- prvaka u školama “Branko Brinić” u Radovićima i “Drago Milović” u centru Tivta, kao i područnim jedinicama te škole u Gradiošnici i Donjoj Lastvi.

Tom prilikom oni su prvacima uručili poklon-pakete edukativnog i kreativnog materijala za učionice, kao i CD sa muzičkim numerama sa dječjih festivala “Naša radost” i “Zlatna pahulja”. Program Dječje nedjelje biće nastavljen nizom prigodnih druženja: svoju kreativnost đaci petih razreda osnovne škole su ispoljili kroz izradu umjetničkih instalacija od prirodnih materijala, juče u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra, a danas od 13:15 sati, u radionici “Šarena crtanka za đake prvake”, učenici će kredama u boji iscrtavati plato ispred Zbirke pomorskog nasljeđa.

Za đake petih razreda tivatskih škola, tokom cijele Dječje nedjelje, biće organizovana posjeta Muzeju pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru i podmornici P-821 “Heroj”, kako bi upoznali lokalnu istoriju pomorstva i podmorničarstva, kroz iskustveni istorijski doživljaj i van učionice.

Bonus video: