Predizborni asfalt opet pozelenio

Reporteri “Vijesti” vidjeli su juče da je na istom mjestu niklo nekoliko travki, a mještani tvrde da je ulica pozelenjela nakon jučerašnje kiše
148 pregleda 4 komentar(a)
Trava - Vojvođanska ulica, Foto: Zoran Đurić
Trava - Vojvođanska ulica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.10.2014. 15:55h

Trava je ponovo nikla iz asfalta u slijepom kraku Vojvođanske ulice, u Gornjoj Gorici, postavljenom nedjelju dana uoči majskih izbora.

Busen koji je ranije nikao na istom mjestu, a za koji direktorica “Puteva” Violeta Klikovac tvrdila da je ljekovita biljka troskot, osušila se istog dana kada su “Vijesti” objavile nevjerovatnu priču, a nadležni obišli ulicu.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su juče da je na istom mjestu niklo nekoliko travki, a mještani tvrde da je ulica pozelenjela nakon jučerašnje kiše.

Klikovac juče nije odgovarala na pitanja “Vijesti”, a ranije je konstatovala da “biljka nije izazvala oštećenje na kolovozu” i da nije potrebno raditi bilo kakvu sanaciju saobraćajnice.

Ona je tada saopštila da ta ljekovita biljka pušta korijenje i do 70 centimetara i da se može uočiti u dvorištima, putevima i igralištima.

Iako nije sporila da troskot može da nikne i iz asfalta, Klikovac je optužila “Vijesti” da ranije objavljena fotografija “zbunjuje čitaoce”.

“Fotografija dijela saobraćajnice... stvara iluziju, ili optičku varku, koja i te kako zbunjuje čitaoce... “, saopštila je Klikovac.

Biljka je nikla tokom izuzetno kišnog ljeta, a mještani su zbijali šale kako će da pozovu radnike “Zelenila” da je pokose i kleli se da je nijesu zalivali, ni đubrili.

Klikovac je ranije, ne sakrivajući nevjericu, kazala da trava ne bi mogla da poraste iz asfalta nakon nekoliko mjeseci, čak iako je fušerski rađeno, istakavši da nije. Vojvođanska ulica ranije je bila u užasno lošem stanju, neasfaltirana i puna rupa, a gornji sloj novog asfalta, na nekoliko mjesta, već su “pojele” automobilske gume.

Bonus video: