Crna Gora na Tviteru: Roditelji otvaraju sezonu objavama o dojenju, porodilištima...

0 komentar(a)
beba, dojenje, Foto: Shutterstock.com
beba, dojenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.10.2014. 13:26h

Tvitovima udruženja Roditelji.me u petak veče će biti nastavljena inicijativa Crna Gora na Tviteru - uključi se u promjene, projekat Centra za demokratsku tranziciju (CDT), koji ima za cilj osnaživanje društvenog aktivizma i pokazivanje novog lica Crne Gore putem Tviter društvene mreže.

Kroz projekat “Crna Gora na Tviteru – uključi se u promjene” i putem zvaničnog naloga @cgtvituje lani su tokom šest mjeseci, tviteraši i šira javnost imali priliku da upoznaju Crnu Goru na način na koji je vide afirmisani stručnjaci iz različitih oblasti.

"Krećemo sa drugom fazom projekta sa željom da nastavimo sa uključivanjem ljudi u priču o problemima našeg društva ali i načinima njihovog rješavanja. Sa ekipom iz Vijesti.me startujemo drugi krug projekta @cgtvituje bogatiji za novog partnera, Fond za aktivno građanstvo, jer želimo čuti i one priče i inicijative koje dolaze direktno od građanki i građana. Kao novitet pozvaćemo i državne zvaničnike da direktno sa građanima razgovaraju dobrim stvarima ali i o problemima koji nas okužuju. Ekipa i enegrija koja je tu govori nam da ćemo ponovo imati uspješnu priču", kazao je izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

U Fondu za aktivno građanstvo vjeruju da će zajednička inicijativa doprinijeti pokretanju novih akcija - za opšte dobro.

"Smatramo da je aktivan i društveno odgovoran građanin ključ razvoja demokratije (i da se demokratiji ''učimo'' bilo gdje u svom okruženju: u kući, školi, na radnom mjestu, u svojoj zajednici...)", kazala je Anica Maja Boljević iz FAKT-a.

Ta organizacija, osim finansijske pomoći koju pruža organizacijama građanskog društva, prepoznaje i značaj drugih vidova podrške, kao što je podrška promociji i osnaživanju građanskog aktivizma putem društvenih mreža.

"Smatramo da je aktivan i društveno odgovoran građanin ključ razvoja demokratije (i da se demokratiji ''učimo'' bilo gdje u svom okruženju: u kući, školi, na radnom mjestu, u svojoj zajednici...)"

"Stoga vjerujem da će ova zajednička inicijativa naše fondacije i CDT-a, u kojem smo našli pouzdanog partnera, doprinijeti ne samo boljem informisanju javnosti o ''nekim'' građanskim inicijativama, i pokretanju dijaloga na važne društvene teme, već i pokretanju novih akcija - za opšte dobro".

Tokom prve faze projekta Crna Gora na Tviteru - uključi se u promjene, od novembra 2013, do maja ove godine, 24 učesnika su tvitovala sa naloga @cgtvituje.

Objavljeno je više od 6.000 tvitova, te realizovano sedam inicijativa, među kojima su pošumljavanje Gorice, podrška Skloništu za napuštene životinje u Podgorici održano predavanje o poremećajima raspoloženja. Kao rezultat tvitovanja, organizovana je i simulacija kretanja kolicima ili uz pomoć bijelog štapa sa povezom za oči...

Udruženje Roditelji će svoje prve tvitove sa naloga cgtvituje objaviti u 21 sat. Teme koje će obrađivati se odnose na dojenje, stanje u porodilištima...

Kao i u prvoj fazi projekta, svaki učesnik tvituje sedam dana. Objave udruženja Roditelji možete pratiti putem hashtaga #cgroditelji.

Bonus video: