Porto Montenegro donira 2.000 eura Muzičkoj školi Tivat

Muzičku školu u Tivtu u ovoj godini pohađa 328 učenika
0 komentar(a)
Muzička škola Tivat, Foto: Facebook.com
Muzička škola Tivat, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 02.10.2014. 09:50h

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro podržaće kupovinu binske rasvjete za Muzičku školu Tivat, u vrijednosti od 2.000 eura.

Kako projektom nove škole vrijedne oko million i po eura, a koja je završena i useljena prošle godine, nije urađena rasvjeta u koncertnoj dvorani ove obrazovne ustanove, što otežava održavanje manifestacija, koncerata ili sastanaka, Porto Montenegro je prihvatio inicijativu uprave škole da finansijski podrži ovaj projekat.

"U novembru Muzička škola Tivat obilježava 50 godina rada i postojanja, stoga mi je zadovoljstvo što je Porto Montenegro prepoznao značaj i ovog zadatka, kako bismo za Svečanu akademiju škole imali adekvatnu rasvjetu, koja svakako utiče na kvalitet programa", kazala je je direktorica škole, profesorica Pina Bubanja.

Muzičku školu u Tivtu u ovoj godini pohađa 328 učenika, od kojih je 17 srednjoškolaca na duvačkim instrumentima i klaviru i 311 učenika u osnovnom muzičkom obrazovanju, na 11 instrumentalnih odsjeka, u matičnoj školi u Tivtu i područnom odjeljenju škole u Radovićima.

Potvrda dobrog rada ove institucije pristiže gotovo svakodnevno, od rezultata na državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i veliki broj međunarodnih saradnji, kao što je saradnja sa sličnim školama u Švedskoj i Norveškoj.

Bonus video: