Tivat jedini iz Crne Gore u Institutu Regija i gradova

0 komentar(a)
Ivan Novosel, Foto: SO Tivat
Ivan Novosel, Foto: SO Tivat
Ažurirano: 01.10.2014. 12:14h

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i njegov savjetnik za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petar Vujović, učestvovali su na 10. Konferenciji Instituta Regija i gradova (IRE), a koja je u protekla tri dana održana u Beču.

Konferencija je okupila preko 250 učensika iz 19 država -predstavnika biznisa i politike - gradonačelnika, predsjednika opština, političara, predstavnika Vlada zemalja učesnica, koji su se sastali kako bi razmjenili mišljenja i primjere najbolje prakse u oblasti energetske politike, unapređenja međusobnih odnosa, kao i regionalnog transporta i turizma.

Osnovni cilj ovog Instituta je da stvori platformu za opštine, regije i preduzeća širom Evrope, kako bi se jasno ukazalo na značaj koji regije i opštine imaju u ekonomskoj politici i uopšte razvoju Evrope, saopšteno je tim povodom iz kabineta tivatskog gradonačelnika.

Svojim aktivnostima, IRE promoviše decentralizaciju i regionalizaciju dajući svoju konkretnu ali i ekspertsku podršku opštinama i regijama.

Učešćem na konferenciji, Opština Tivat je postala prvi i jedini predstavnik Instituta Regija i gradova iz Crne Gore.

Osnivač Instituta dr. Franz Schausberger, inače bivši predsjednik austrijske pokrajine Salzburg, izrazio je svoje zadovoljstvo što je upravo opština Tivat, koja je prepoznata kao najperspektivnija u Crnoj Gori, prihvatila svoje učešće, te uputio i konkretni poziv da od sledeće godine budemo punopravni članovi ovog renomiranog Instituta, što je predsjednik opštine Tivat sa zadovoljstvom i prihvatio, zaključuje se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Ivana Novosela.

Bonus video: