Planiraju da istočnu tribinu Gradskog stadiona završe do 2017.

Dvorana u Zeti, konzervirana kako bi se sačuvalo ono što je dosad urađeno
2 komentar(a)
Istočna tribina Gradskog stadiona, Foto: Arhiva Vijesti
Istočna tribina Gradskog stadiona, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2014. 18:52h

Glavni grad je stavio na petnaestodnevnu javnu raspravu Nacrt “Programa razvoja sporta u Podgorici od 2015. do 2019. godine”, u kojem se napominje da do 2017. treba izgraditi istočnu tribinu Gradskog stadiona, sportske dvorane u Zeti i Tuzima, dvorane za borilačke vještine na Starom aerodromu i sportsko-rekreativni centar “Tološka šuma”.

Pomenuti projekti su predviđeni Strateškim planom razvoja grada od 2012. do 2017. godine. Gradnja istočne tribine pominje se odavno, bivši gradonačelnik Miomir Mugoša još 2007. godine obećao je da će biti završena...

U više navrata najavljivan je početak izgradnje, pominjano je i privatno- javno partnerstvo. Međutim, nadležni iz Glavnog grada su saopštili prije godinu dana da istočna tribina stadiona sa javnom garažom u podzemnom dijelu, prema standardima UEFA i FIFA, eće biti izgrađena u skorije vrijeme, uz obrazloženje da nema zainteresovanih za taj posao.

Sportska dvorana u Zeti, za koju je kamen-temeljac postavljen 2001. godine, je konzervirana" kako bi se sačuvalo ono što je dosad urađeno".

"Sportska kultura i sportska tradicija u našem gradu nametnula nam je obavezu da se ozbiljnije pozabavimo sportskom politikom, kako bismo svim subjektima u sportu omugućili i doprinijeli da djeluju lakše i uspješnije. Sportska tradicija u Podgorici je bogata i prepuna je riznica najsjajnijih odličja koje su osvojili naši sugrađani u pojedinačnoj, ekipnoj ili reprezentativnoj kategoriji“, piše u dokumentu.

Dokumentom je predložena i izgradnja savremenog zatvorenog bazena, atletskih borilišta. Javna rasprava će se održati u KIC-u “Budo Tomović”, 9. oktobra u 11 časova.

Bonus video: