U zgradi "Ksenija" rasporodati gotovo svi stanovi

Cijene stanova u "Kseniji" čija je prodaja počela još sredinom prošle godine, kreću se od 350.000 do čak 2,2 miliona eura
105 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2014. 15:47h

Izgradnja najveće do sada rezidencijalno-poslovne zgrade u tivatskom nautičkom centru Porto Montenegro, objekta "Ksenija" ulazi u drugu fazu.

Zgrada vrijedna 21 milion eura biće završena do početka juna 2015. a u njoj je od ukupno 48, ostalo neprodato još samo nekoliko luksuznih stanova.

"Do sada su prodata 43 stana, a još nekoliko je rezervisano, tako da očekujem da ćemo uskoro imati potpuno prodatu zgradu. "Ksenija" nam je veoma bitna i zbog novih sadržaja koje donosi, kao i arhitektonskih elemenata poput sat-kule i vizuelne konekcije koju ona čini između prostora Porto Montenegra i tivatske gradske rive Pine", kazao je "Vijestima" Danilo Kalezić, PR manadžer Porto Montenegra.

Izgradnja „Ksenije“ počela je u januaru ove godine i do sada su radnici i operativa austrijske kompanije "Strabag" sa kooperantima završili više od pola posla.

Objekat ima preko 8.000 kvadrata korisne površine i nalazi se na južnom kraju kompleksa elitnog nautičko-turističkog kompleksa Porto Montenegro, a prve stanare primiće na ljeto naredne godine.

Kompjuterska animacija zgrade Ksenija

Zgrada koju su dizajnirali londonski studio "Reardon Smith Architects" i firma MHZ iz Pariza, imaće 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, privatni bazen i teretanu za vlasnike stanova, te centralno dvorište sa kafeima, restoranima i trgovinama.

Cijene stanova u "Kseniji" čija je prodaja počela još sredinom prošle godine, kreću se od 350.000 do čak 2,2 miliona eura.

Sa stanovima u ovoj zgradi Porto Montenegro je po prvi put otvorio i tržišta Dalekog istoka, pa su se kao kupci luksuznih stanova u "Kseniji" pored već uobičajenih ruskih i britanskih, pojavili i bogataši iz zemalja Persisjkog zaliva, Tajvana, ali i Kine.

Porto Montenegro je već poodmakao i u generalnom dizajnu novih rezidencijalno-poslovnih zgrada koje će se graditi nakon završetka "Ksenije" i to na dijelu kompleksa sjeverno od hotela "Regent".

Osvježeni međunarodni arhitektonsko-dizajnerski tim predložio je neka nova riješenja u odnosu na šest do sada podignutih zgrada, ali će i novi objekti zadržati prepoznatljiva obilježja mediteranske arhitekture.

Od Ministarstva održivog razvoja i turizma zatraženo je izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju tri zgrade na urbanističkim parcelama UP-1-4, UP 1-5 i UP-1-14 koje su najbliže hotelu "Regent".

Galerija

Bonus video: