Moguće uspostavljanje avio linije Sarajevo-Podgorica

Uspostavljanje ove linije inicirao je crnogorski poslovni partner, kompanija Oki Air Montenegro
81 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2014. 13:28h

Bosansko-hercegovačka avio kompanija BH Airlines, aktivno razmatra uspostavljanje avio saobraćaja između Sarajeva i Podgorice i dalje do Skoplja.

Uspostavljanje ove linije inicirao je crnogorski poslovni partner, kompanija Oki Air Montenegro.

"Ova linija bi povezala Crnu Goru i Podgoricu sa dva glavna grada bivše Jugoslavije, danas nepovezana u avio saobraćaju, a to su Sarajevo i Skoplje. Letovi bi se obavljali u početnom periodu tri puta sedmično, od kraja ove ili početkom sljedeće godine", saopšteno je iz kompanije Oki Air Montenegro.

Za realizaciju ovog projekta, kako se dodaje, strateški je značajna saradnja sa crnogorskom avio kompanijom Montenegro Airlines koja je odmah pokazala interesovanje, jer bi uloga BH Airlines-a između ostalog bila u dovođenju putnika iz Sarajeva i Skoplja, koji bi dalje nastavljali putovanje redovnim linijama Montenegro Airlines-a iz Podgorice.

U narednom periodu, kako je kazao Orhan Hodžić iz Oki Air Montenegra, delegacija BH Airlines-a će posjetiti Podgoricu i Skoplje, gdje će zvaničnicima prezentirati kompletan projekat i obaviti razgovore sa Montenegro Airlines-om i Aerodromima Crne Gore.

Bonus video: