"Sveti Stefan" ponovo zaplovio

z sadejstvo plime i teglja u koji ga je uzeo jedan izletnički brod, „Sveti Stefan“ je u akciji kojom je koordninirao vlasnik tog 21 metar dugog guleta, odsukan i izvučen iz plićaka
0 komentar(a)
Brod Sveti Stefan, Foto: Siniša Luković
Brod Sveti Stefan, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.09.2014. 12:39h

Motorni jedrenjak „Sveti Stefan“ koji se preksinoć zbog jake bure i oranja sidra, nasukao na istočnoj obali ostrva Sveti marko u Tivatskom zalivu, odsukan je juče predveče.

Uz sadejstvo plime i teglja u koji ga je uzeo jedan izletnički brod, „Sveti Stefan“ je u akciji kojom je koordninirao vlasnik tog 21 metar dugog guleta, odsukan i izvučen iz plićaka.

Lijepi drveni dvojarbolni jedrenjak na sreću, u nasukanju nije pretrpio veća oštećenja jer je brod na mekano, pjeksovito i muljevito morsko dno kod ostrva Sveti Marko, nasjeo najtvrđim svojim dijelom – kobilicom, a propeleri i list kormila srećom, nisu došli u kontakt sa morskim dnom.

Nakon odsukivanja, „Svet Stefan“ je doveden na vez na tivatsku gradsku rivu Pine odakle je taj jedrenjak poslije kraćeg sređivanja i pripreme, već jutros isplovio na komercijalnu vožnju.

Bonus video: