U utorak kontrolno saslušanje kandidata za VDT

Predsjednik Odbora Rifar Rastoder ranije je rekao agencije MINA da je "eško predvidjeti da li će ovoga puta VDT biti izabran"
177 pregleda 2 komentar(a)
Vesna Gačević-Rogova, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vesna Gačević-Rogova, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.09.2014. 12:07h

Članovi Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu obaviće sjutra kontrolno saslušanje kandidata za vrhovnog državnog tužioca (VDT) Vesne Gačević Rogove i Dragoljuba Strugara.

Pored njih, kandidat za tu funkciju je Ivica Stanković, koji je ranije saslušan na sjednici Odbora.

Njega je na tu funkciju predložio Tužilački savjet, ali na sjednici parlamenta krajem jula nije dobio potrebnu većinu u parlamentu.

Kandidati za tu funkciju su bili vršilac dućnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković i bivši sudija Ustavnog suda Miodrag Latković, ali su odustali.

Predsjednik Odbora Rifar Rastoder ranije je rekao agencije MINA da je "eško predvidjeti da li će ovoga puta VDT biti izabran".

"Potrebna je tropetinska većina, odnosno poodrška 49 poslanika. Zato je neophodno minimalno saglasje i parlamentarne većine i opozicije", naveo je Rastoder.

On je apelovao na sve strane da pokušaju da postignu saglasje i da taj posao bude završen.

"To je apel da pokušamo da izaberemo vrhovnog državnog tužioca jer je to pitanje prilično dugo otvoreno", zaključio je Rastoder.

Bonus video: