Tivatski prvaci se družili sa policajcima

Za stotinjak tivatskih prvaka, na Trgu magnolija u centru grada, priređen je čas bezbjednosti u saobraćaju, a potom i edukativno-zabavni program
0 komentar(a)
Sa današnjeg događaja u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Sa današnjeg događaja u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.09.2014. 23:21h

Svjetski dan bez automobila Opština Tivat obilježila je danas u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat, Omladinskim klubom, udruženjem „Sove“, OŠ „Drago Milović“, SMŠ “Mladost“ i preduzećem „Komunalno”.

Za stotinjak tivatskih prvaka, na Trgu magnolija u centru grada, priređen je čas bezbjednosti u saobraćaju, a potom i edukativno-zabavni program.

Djeca su, u pratnji učitelja i roditelja, kredama u boji crtala po asfaltu u, za saobraćaj automobila zatvorenom dijelu Ulice Druge dalmatinske brigade, a imali su i priliku da se druže sa policajcima i razgledaju policijsko patrolno vozilo i motocikl.

Uz promociju pješačenja, biciklizma i upotrebe javnog saobraćaja u odnosu na korišćenje privatnih automobila, osnovna namjera ovakvog obilježavanja Svjetskog dana bez automobile u Tivtu bila je skretanje pažnje javnosti na problem zagađenja vazduha izduvnim gasovima iz automobila koji štetno utiču na zdravlje ljudi, životinja, biodiverzitet, kao i na opšte stanje životne sredine.

Bonus video: