Fušeraj ili čudo: Trava nikla iz predizbornog asfalta

“Godinama se bavim ovim poslom, iz te sam struke, ali, vjerujte mi, koliko god da je loše urađena ulica, a nije, nema šanse da samo četiri mjeseca nakon asfaltiranja izbije ni travka"
156 pregleda 5 komentar(a)
Gornja Gorica, trava nikla iz asfalta, Foto: Slavko Radulović
Gornja Gorica, trava nikla iz asfalta, Foto: Slavko Radulović
Ažurirano: 19.09.2014. 16:11h

Asfalt u ulici u Gornjoj Gorici, nedaleko od Saborne crkve, još nije ni izblijedio, a iz njega je nikla trava.

Krak Vojvođanske ulice asfaltiran je, kao i mnoge druge, u maju, uoči lokalnih izbora, a cijeli busen trave nikao je tokom neuobičajeno kišnog ljeta.

Dok mještani zbijaju šale kako će da pozovu radnike “Zelenila” da je pokose i kunu se da nijesu zalivali i đubrili biljku, v.d. direktora “Puteva” Violeta Klikovac tvrdi da trava ne bi mogla da poraste iz asfalta za nekoliko mjeseci, čak i ako je fušerski rađeno.

“Godinama se bavim ovim poslom, iz te sam struke, ali, vjerujte mi, koliko god da je loše urađena ulica, a nije, nema šanse da samo četiri mjeseca nakon asfaltiranja izbije ni travka”, kazala je, ne skrivajući nevjericu, Klikovac “Vijestima” prije dva dana, potvrdivši da su radnici “Puteva” asfaltirali ulicu.

Ona je ipak obećala da će provjeriti o čemu je riječ, a da će potom vidjeti šta im je činjeti.

Ulica je godinama bila u užasno lošem stanju, puna rupčaga, da bi svega nekoliko centimetara asfalta naprasno “leglo” samo nekoliko dana uoči lokalnih izbora.

Izuzev dijela sa busenom trave, tanušni asfalt dobro se drži, iako je na pojedinim mjestima vidljivo da su automobilske gume već “pojele” gornji sloj.

“Nije isključeno da je neko od mještana poželio da ulica pozeleni, kao nizija (Vojvodina) po kojoj je i dobila ime”, kazao je jedan od žitelja.

Zahtjevu udovoljeno uoči izbora

Klikovac tvrdi da je krak Vojvođanske ulice asfaltiran u okviru programa rada preduzeća “Putevi” za ovu godinu, na zahtjev MZ “Gornja Gorica”.

Mještani su, međutim, u više navrata proteklih godina i pismeno i usmeno podnosili zahtjev MZ, ali im je udovoljeno baš uoči izbora održanih 25. maja.

Riječ je samo o jednoj od mnogih džada u Gornjoj i Donjoj Gorici, Vranićima, Kakarickoj gori, Malom brdu i drugim naseljima asfaltiranih uoči glasanja, o čemu su “Vijesti” pisale. Iz “Puteva” je tada saopšteno da je za tu namjenu izdvojeno 1,9 miliona eura iz kapitalnog budžeta grada.

Bonus video: